Două – trei chestii despre cardul MultiBonus de la MOL

Introducere: Cardul dacă este privit ca pe o mare afacere, atunci va aduce dezamăgire. Dacă nu ai obiceiul să alimentezi mereu de la MOL, nu merită să ți-l face pentru că este inutil.

În perioada 16.04.2015 – 10.06.2015 am acumulat fix 1000 puncte, echivalentul a 15 lei. Asta și pentru că mașina mea consumă foarte puțin. Păi dacă ar fi un Megane cum are o prietena și care-i consumă 9 – 10l/100km, e clar că aș avea dublul punctelor.

Aproximativ 1100 lei au fost banii băgați în combustibil, deci la un calcul rapid îmi dau seama că primesc înapoi 1.3% din sumă sub formă de puncte.

Îmi este greu să socotesc dacă este puțin sau nu. Oricum de la ei alimentam, așa că din start sunt pe plus.

Apropo de motorină (știu că am mai scris undeva, dar îmi este lene să caut), eu le-am încercat pe toate și n-am simțit o mare diferență. La nimic. Nu la consum, nu la putere, nu la zgomot. Și când zic că pe toate, chiar toate. De la aia ieftină de la Petrom până la aia ieftină de la Lukoil care nu costa nici 5 lei și ajungând la cele scumpe de la Rompetol și MOL. Și m-am oprit la MOL de unde pun doar EVO pentru că internetul zice că-i cea mai bună. Și am zis o mare diferență, dar una minoră o simt … uneori, la ralanti*, mașina tremura puțin sau când și când avea o bataie în plus. Nu știu dacă ăsta-i termenul corect, dar nu se auzea cursiv motorul, iar de două luni n-am mai auzit asta.

În fine, revenind la puncte, cei 15 lei s-au materializat în brăduți. Faptul că la 2 săptămâni ai un odorizant nou este un bonus pe lângă motorina bună pe care o primești.

Și dacă vreodată voi câștiga excursii, carduri de carburant și diferse premii pe care ei le pun în joc, cu atât mai tare mă voi bucura.

Târziu mi-am dat seama că există posibilitatea să grăbești acumularea de puncte. Aveam obiceiul ca atunci când rezervorul se golea pe jumătate să merg să-l umplu la loc. Nu-s o fire atât de spontană, dar când plec undeva, păi vreau să plec atunci, nu să mai trec pe la benzinării … ideea e că 150 – 170 lei reprezintă jumătatea goală, iar doar când depășești suma de 200 lei îți sunt dublate punctele.

Și tot legat de puncte, nici nu merită să-ți iei altceva din catalogul lor. Adică să stângi puncte pentru ceva pentru că va dura o veșnicie, plus că le găsești la Dedeman la 2/3 din preț. Pentru un pachet de țigări, 2 cafele, odorizante, un bec sau un prosop pentru geamuri, atunci este cardul perfect pentru cei ce alimentau oricum de la MOL (repet) și nu ocazional spre foarte rar.

crad multibonus mol

_____________________________________________

Deşi corect este ralanti, nu cred că am auzit vreodată pe cineva folosind corect termenul. Relanti, care nu apare nici măcar ca variantă, pare a fi preferatul multora.

One thought on “Două – trei chestii despre cardul MultiBonus de la MOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *