Depre­sia înseamnă, în primul rând, o lipsă de dragoste

Eliberarea de depresie este o luptă personală, dar asta nu înseamnă că noi (apropiații celui suferind) trebuie să fim distanți, ci suntem obligați să-l odihnim şi să îi dăm încredere şi adăpost … să fim un refugiu pe munte în timp de furtună.

Depresia este o stare de cădere. Apare dintr-o lipsă de împăcare a sufletului cu sine, cu Dumnezeu sau cu oamenii. E o stare de conflict, de ruptură inte­rioa­ră între suflet şi intelect. O lipsă de echilibru. Oa­menii suferă când nu-şi mai pot găsi adăpost în celelalte suflete din jurul lor.

Iubirea e sin­gu­ra scăpare, iar când omul găseşte odihnă într-o relaţie îşi revine. Dar pentru asta trebuie să scape de obsesia sinelui. Cu cât vrea mai tare să subordoneze şi să controleze, cu atât este mai singur, dar cu cât se pune mai tare în sprijinul celorlalţi, cu atât este mai încon­jurat de oameni.

Dar viață este grea, nu? Problema este că ce le face unora viaţa foarte grea nu e faptul că via­ţa e foarte grea în sine, ci faptul că ei nu sunt dis­puşi să vadă şi par­tea lu­minoasă a gre­u­lui din viaţă. Dacă n-ar fi întâmpinat de su­fe­rinţă, omul ar fi ex­traordinar de su­per­ficial. A­bia în­cer­cările vie­ţii îl fac să gân­dească mai profund … asta dacă mai gândește.

4 thoughts on “Depre­sia înseamnă, în primul rând, o lipsă de dragoste

  1. Desigur ca nu l-ai scris tu, asta era ideea.
    Mai ales ca tu nu esti deloc atat de compatimitor 😀

    Mi-a descris insa bine starea din ultimile luni. Interesant.

  2. Daca asta era ideea, ar trebui Google sa te ajute.

    Apropo, ciocolata ajuta sa depasesti starea asta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *