La femme idéale

Citeam undeva că psihologii au ajuns la concluzia că cea mai mare frică a femeii, o frică ancestrală și deseori inconștientă, este frica de singuratate, iar a barbatului este cea de a nu-și pierde libertatea.

Și totuși, când mă gândesc la strămoșii nostri Adam și Eva, îmi dau seama că lucrurile au stat fix invers. Adam a fost cel care se simțea singur în Rai, fapt pentru care Dumnezeu i-a dăruit-o pe Eva, iar Eva a fost cea care a dorit să fie liberă. Și dacă am condimenta puțin povestea cu spumoasa legendă Cabala cum că prima femeie dăruită lui Adam a fost Lilith … cea care nu dorea să stea pe jos atunci când făceau dragoste, cerând astfel (chipurile) egalitate între sexe … totul devine mult mai interesant.

În urma conflictului, Adam o gonește pe Lilith din Rai şi ea ajunge să-l ia pe Şarpe de soţ și cu ajutorul cărui mai târziu se răzbună pe Adam și noua lui femeie. Deh, apucături specific feminine, am putea spune.

Dacă ar fi fost așa, vă dați seama ce presiune uriașă era pe umerii Evei? Atunci a fost momentul când a intrat panica în sufletul femeii, iar de frică să nu rămână singură ea luptă să se transforme în „femeia ideală”.

Dintr-o dată crede că părul ei moale, formele rotunde, picioarele fine și gura umedă sunt singurele chestii importante pentru mine. Eu, bărbatul, iubesc femeia liberă. Și să fim bine înțeleși, o femeie liberă este exact opusul unei femei uşoare. De ce nu le-a spus nimeni că femeia nu trebuie să fie inoportun de frumoasă? Din partea mea, femeile frumoase trebuie lăsate bărbaților fără imaginație. Păi pe bune, o femeie urâtă nu poate inspira decât o iubire nebună, altfel de ce s-ar complica cineva cu ea?

Și cam atât despre frica ei. Nici frica lui nu mai este frica de a-și pierde libertatea, ci … cum să zic … bărbatul își dorește să locuiască în sufletul unei femei, dar se teme de înghesuială.

Ea, femeia, în lexiconul meu, înseamnă o fiinţă drăgălaşă, frumoasă, făcută din flori*, iar eu în ochii ei sunt labil, abil şi debili în acelaşi timp … a match made in heaven, ca și cum.

perfect woman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *