Două – trei vorbe despre upgrade-ul la Windows 10

Update: Parcă se deschide o idee mai greu decât cu 8.1 Se deschide si inchide in 7 – 8 secunde și Cortana nu există pentru limba română.

Intro

Aspectul este de nota 10. Mi-a plăcut 8 mult, îmi place 10 și mai mult. Action Center din dreapta de lângă ceas este genial. Eu fiind utilizator de Windows Phone de peste 1 an, mi se pare că vine la fix cu o grămadă de opțiuni. Bănuiesc că le va fi la fel de ușor cu acomodarea și celor obișnuiți cu Android, dar nasol pentru posesorii de iPhone.

Să-l configurez/personalizez mi-a luat aproape o oră. Adică să-l pun la punct așa cum trebuie.

Toate programele pe care le-am avut instalate merg fără excepție, chiar și cele de la Sony cu care a venit Vaio. Au fost ușor paranoici degeaba, dar aștept un update la VAIO Care cât de curând. Cel de la placa video s-a instalat imediat, dovada că cei de la AMD au fost mai harnici.

Microsoft Edge

Microsoft Edge este la fel sau poate mai bun decât Chrome. Consumă infinit mai puține resurse, rapid și există icoana ce arată ce tab cântă, dar are și câteva minusuri. Înainte de toate, în sfârșit poți da import și toate tab-urile și link-urile să apară unde trebuie. Era un chin să imporți cu IE ceva de oriunde. Revenind, la Chrome aveam foldere pe Favorites bar și era suficient un click ca să se deschidă tab-uri cu toate site-urile salvate acolo, dar la Edge nu există opțiunea asta și trebuie să dai click pe fiecare site din folder. Nu, nu merge cu click dreapta și open all pentru că nu există așa ceva. După, foarte mișto ideea cu feeds pe prima pagină, din păcate România este atât de importantă că nu apare în lista cu țări de unde ar apărea știrile. Polonezii apar. Și nici măcare nu poți adăuga tu site-urile a căror feed să apară. Poate cu timpul. Tot poate cu timpul apare ceva și pentru blocarea reclamelor și niste add-onuri.

Apps

Am dezinstalat Acrobat Reader în ideea că pdf-urile pot fi deschise cu Edge. Doar că acum văd că se deschid cu Reader care bănuiesc că-i ceva din Windows 10.

Și el ca și aplicația nativă pentru poze (bună, voi încerca să o folosesc mai des decât Irfan) sau pentru video (am dezinstalat VLC că nu făcea nimic în plus), nu-s făcute să răspundă la Esc. Și poate ține de cum am fost obișnut, dar când esti în full screen era mai comod să ieși apăsând un buton de pe tastatură decât să plimb săgeata pe sus să apară tab-ul unde există butonul de ieșire.

Mail (outlook), niciodată folosit de mine pe un calculator, este fix ca cel de pe Windows Phone, culmea. Am sincronizat 3 adrese de mail și aștept primele notificări.

Mie-mi plac live tile-urile și folosesc aplicațiile pentru twitter, vreme, hărți etc.

Și îmi place foarte mult ce info îți ofera icoana bateriei de la laptop … de exemplu ce programe consuma cat mai mult din ea. Fix ca la telefon.

3 thoughts on “Două – trei vorbe despre upgrade-ul la Windows 10

  1. Cred că eu n-am dat click-uri cu pioșenie în ultimul timp căci al naibii nu vrea încă să facă update-ul la ale mele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *