Un fel de review la Microsoft Edge

N-am găsit unul pe întregul internet și am zis să-l scriu eu. La repezeală, ofc.

Se deschide instant. Este mult, dar mult mai rapid decât Chrome.

Reading View – icoana în formă de carte (care-i în dreapta) activează Edge reading view, adică elimină bannerele și lasă doar textul și imaginile din articol … doar că nu știu de ce, nu poate fi activat pe toate site-urile. Pe unele de știri, da, dar pe multe bloguri nu și aici apare prima chestie enervantă. Plus că rămân textul și pozele, dar nu și eventualele clipuri – fie și de pe youtube.

Păcat că nu poate fi setat On – by default că atunci paginile ar arăta mult mai curate, iar textul mai ușor de parcurs. Nici mie nu-mi vine să cred cât de ok este acum o pagină GSP.

Reading View

Nu există extensii și-i enervant. Mai ales că nu vreau ceva special, ci o banală extensie adblock. De câteva zile văd cum arată internet fără una și-i o sorcovă. Ok, Reading view face articolul fără reclame, dar până îl accesez văd homepage-ul de la GSP și-mi sar pop-up ads-uri în ochi, trebuie să aștept să se termine reclama să vad clipul de pe YouTube, și nu mai zic de bannerul de pe el, plus multe altele.

Share ar trebui să fie ușor și până la un anumit punct este. Mi-am instalat Facebook și Twitter, iar pe primul îl folosesc atât de mult că am renunțat la tab-ul de Facebook mereu deschis primul în browser, doar că la Share nu apare și Twitter. Am instalat și dezinstalat aplicația și tot nimic. Ar fi atât de mișto dacă s-ar rezolva și asta pentru că-i cu adevărat practic felul în care dai mai departe informația.

Nu mai zic de opțiunile pe care ți le oferă aplicația Facebook atunci când vrei să dai share la ceva. Și dacă tot suntem aici, mie live tile-urile nu-mi merg. Adică mint, merge așa cum trebuie doar tile-ul de la Mail unde am 3 conturi puse. De exemplu, în captura de mai jos se vede că tile-ul de la Facebook are o notificare, dar nu face ce trebuie să facă. Practic arată ca o icoană mare de Facebook și atât, iar cine a avut un Lumia pe mână sau un telefon cu Windows Phone înțelege ce lipsește. Măcar în Action Center îmi apare notificarea că cineva mi-a scris pe chat, dar și celelalte de genul că am un RT pe Twitter și ce mail-uri primite. Trebuie așteptate niște update-uri sau să dau restart? 😀

windows 10 live tiles

Tot la Share există și opțiunea de a face un screen shot pe care să-l distribui mai departe dacă nu vrei să dai link-ul. Screen shot-ul nu este a întregului ecran, ci doar a browserului.

screen shot edge

Web Notes e mișto. Pentru moment l-am folosit doar pentru a vedea ce și cum face, dar îi ințeleg utilitatea și cred că voi începe să-l folosesc pentru a personaliza informațiile ce vor fi date mai departe.

Lucrurile ce la prima vedere mi s-au părut cu adevărat nasoale:

Nu poți crea un folder pe Favorite Bar cu click dreapta și nici nu le poți edita pe cele existente.
Nu poți muta un link într-un folder doar prin click and drag.
Nu poți deschide toate link-urile dintr-un folder cu un click (scroll click), iar click dreapta nu-ți dă un Open all, ci doar Remove.
După selectarea unui cuvânt sau a unui text, nu ai în click dreapta optiune de a da search și căuta pe net.
Există Favorite (unde se salvează link-ul) și Favorite Bar (cel de sub bara cu adresa web) … de ce?

Doar intând la Favorite poți crea, edita, șterge, aranja link-urile și folderele în ordinea dorită.

edge favorite bar

3 thoughts on “Un fel de review la Microsoft Edge

  1. Reading View – este o opțiune activă deja de ceva vreme și pe alte browsere (Firefox sau Safari) însă depinde în mare măsură de două lucruri:
    1) Producătorul browser-ului să fi implementat funcționalitatea în browser-ul său și, dacă punctul 1 este okay, 2) pagina site-ul să aibe structura codului HTML de așa natură încât să se poată activa modul Reading View (content-ul să fie încadrat între taguri DIV, P, H1…5 etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *