Clujul va fi capitala tineretului ortodox european

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj și Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului organizează, la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 septembrie, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa.

La această întâlnire sunt invitaţi, pe lângă tineri ortodocşi din fiecare eparhie din ţară, tineri din Republica Moldova şi din diaspora românească și tineri ortodocși din ţări precum Rusia, Grecia, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania şi Cipru, estimând numărul total al participanţilor în jurul cifrei de 6000.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa este evenimentul principal al proiectului ”Tinerii Ortodocși, Împreună pentru Viitorul Europei”, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Evenimentul este o premieră pentru lumea ortodoxă prin numărul participanţilor şi diversitatea țărilor de provenienţă, activităţile oferite şi numărul de zile petrecute în oraşul nostru, contribuind la conturarea imaginii de Capitală Europeană a Tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *