Răbdare de fier. Educatoarea are probleme cu cizmuliţele

O educatoare își ajuta un copil să își încalțe cizmulițele. El a cerut ajutor și acum și-a dat seama de ce. Cu tot trasul și împinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum să intre. Până când a reușit totuși să îl încalțe, educatoarei i-au apărut broboane de transpirație pe frunte. De aceea, aproape că i-au dat lacrimile când băiețelul i-a zis:

– Doamnă, dar sunt puse invers!

Într-adevăr, erau puse greșit … Nu a fost cu nimic mai ușor să îi scoată cizmulițele decât să i le pună, totuși a reușit să își păstreze calmul până când cizmulițele au fost iar încălțate, dar de data aceasta așa cum trebuia. Însă, atunci băiețelul a zis:

– Cizmulițele astea nu sunt ale mele!!!

În loc să țipe la el: “De ce nu mi-ai spus?”, educatoarea și-a mușcat buza și încă o dată s-a chinuit să îl descalțe. Când s-a terminat chinui descălțatului, băiețelul i-a spus:

– Sunt cizmulițele fratelui meu! Mama mi-a zis să le încalț pe astea azi!

Acum ea nu mai știa ce să facă … Să plângă sau să râdă? A reușit totuși să strângă suficientă răbdare pentru a se lupta din nou cu cizmulițele. Când, în sfârșit, l-a încălțat, înainte de a-l trimite afară la joacă, l-a întrebat:

– Și acum, unde îți sunt mănușile? Trebuie să ți le pun în mâini ca să poți pleca afară!

– Le-am băgat în cizmulițe ca să nu le pierd!

copii-gradinita-educatoare

Întâmplare de la Gradinița Budești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *