2 reactii pe Facebook legate de incendiul de la clubul Colectiv

Bogdan Duca

Dumnezeu să ierte şi să odihnească sufletele celor 27 de morţi şi să aibă milă şi de cei 155 de răniţi din accidentul din această seară.

Ce mă îngrijorează este faptul că un astfel de accident- cu 155 de răniţi, practic a paralizat sistemul medical din Bucureşti. Avem o problemă foarte serioasă dacă spitalele unui oraş de 2 milioane de locuitori nu poate administra un accident cu nici 200 de victime. Ce s-ar întâmpla dacă, Doamne fereşte am avea parte de un eveniment şi mai grav? Un cutremur? Sau poate că de fapt toată problema este la mass-media, care prezintă lucrurile într-o lumină de sfârşit de lume.

Este de asemenea trist faptul că acest accident devine pretext pentru manifestări populiste contraproductive.
Ministrul de interne la locul accidentului? De ce?

Primul ministru anulează o vizită în Mexic şi se întoarce în ţară? De ce?

Este, desigur, un accident teribil, dar de ce se permite mass–mediei să îl prezinte ca fiind un soi de apocalipsă? Nici nu vreau să ştiu ce va fi mai mâine, când o să se umple studiourile de „specialişti”.

Când se va înţelege că ţara asta va merge bine când fiecare îşi va face treaba sa? Iar în caz de accident, precum cel teribil, din seara aceasta, treaba este a medicilor, pompierilor şi poliţiştilor, nu a politicienilor şi nici a noastră?

Să ne rugăm pentru victime şi pentru decenţă.

Oana Popescu

Va rog frumos, incetati cu placerea asta a autoflagelarii: „sistemul e coplesit, nu mai sunt paturi, suntem varza, etc”. Creati panica in mod stupid printre oamenii care au rude si prieteni in club Colectiv si a caror viata depinde acum de acest „sistem”. Important este daca ranitii primesc ingrijirea necesara/adecvata – indiferent unde, cum. Nicaieri in lume nu exista spitale care stau goale asteptand niste zeci/sute de victime. Daca sistemul a facut sau nu fata vom putea judeca abia de maine. Poate o sa aveti atunci dreptate (ca doar nu suntem celebri pentru supersistemul nostru de sanatate!) – desi sper sa nu. Deocamdata pare ca ambulantele, SMURD-ul au intervenit prompt (ca dovada, ambulantele au fost retrimise sa isi faca interventiile uzuale). Oamenii au fost repartizati peste tot, personalul medical a fost chemat de acasa. Este firesc ca un spital de urgente generalist sa nu aiba 20 de ventilatoare pt arsi – inteleg ca vor fi aduse de la alte spitale. Rog nu incepeti acush si cu „nu avem destul sange”. Cel mai probabil da, nu avem destul, nicaieri in lume nu exista provizii pentru astfel de cazuri, exista mecanisme de mobilizare – asa ca mai bine va miscati fizicul sa donati decat sa va lamentati. Sper ca si spitalele private si-au pus deja capacitatile la dispozitia autoritatilor! Iar aia care ati sarit ca „va dati seama in caz de cutremur?!” – da, ma, istetilor, da! Au spus-o si autoritatile de o mie de ori. In caz de cutremur devastator va fi macel, pentru ca vulnerabilitatile sunt f multe. De-aia rezolvarea nu e in a mai construi vreo 100 de spitale, ci a consolida cladiri, a respecta standardele de siguranta, a nu da avize de constructie/functionare pe spaga. Ar fi si culmea sa stai pe un butoi de pulbere si sa te pregatesti pt explozie facandu-ti patul la spital!!! Deci daca s-ar putea sa va pastrati resursele de prostie si inconstienta pentru voi inca niste ore, ati face realmente un bine public

Posted from WordPress for Windows Phone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *