Mesajul ortodox al mitropolitului sau al pastorului protestant, ce mesaj este cel potrivit pentru tragedia de la Colectiv?

Mitropolitul Banatului, ÎPS, Ioan Selejan

Nouă nu ne este dat a-i judeca pe acei tineri. Pe noi, cei care suntem părinţii lor, ar trebui să ne judecăm pentru a vedea dacă am făcut tot ce este posibil pentru ca ei să nu îşi petreacă timpul într-o asemenea locaţie. Se spune că trupa aceea, care îşi lansa albumul avea una din melodii Ziua în care voi muri. Nu putem vorbi de nişte tineri care nu credeau în Dumnezeu. Erau oameni care aveau dimensiunea morţii şi a vieţii de dincolo, dar cred că dincolo de elementele acestea materiale şi arhitectonice în care s-a petrecut tragedia, se vede şi efectul sărbătorilor acestea, care nu sunt în tradiţia noastră românească. Nu cred că la Sărbătorile noastre de Crăciun, de Paşte de Sfânta Marie se întâmplă asemenea lucruri. Eu cred că trebuie să le arătăm tinerilor ce să aleagă, din ce flori să culeagă polenul acesta al veşniciei. Eu nu îi învinuiesc pe ei, ci mă învinuiesc pe mine pentru că eu sunt acela care nu i-am luat întodeauna de mână să îi duc pe calea Raiului.

pastorul Ionel Tuţac

Tuţac a spus că afişul de promovare a noului album al trupei „Goodbye to Gravity” era „hidos şi promova forţele demonice”. „Probabil că dacă nu se întampla tragedia, sărbătoarea se termina în beţii şi orgii. Imaginile de coşmar transmise de posturile de televiziune, declaraţiile supravieţuitorilor, dar mai ales suferinţele pe care le trăiesc în urma acestei drame supravieţuitorii şi familiile decedaţilor, ar trebui să ne dea de gandit tuturor. O sărbatoare în care este proslăvit Satana nu se poate încheia într-un mod fericit

Posted from WordPress for Windows Phone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *