Apropo de rezultate după câteva luni de sală

Tot zic să scriu un mic tutorial despre mersul la sala de forță, dar nu am tragerea de inimă. Nu zic, netu-i plin de părerile specialiștilor și antrenorilor personali, dar pe mine nu m-au ajutat prea mult. Primo, pentru că sunt uriași, totul li se pare ușor și ar trebui făcut de oricine fix așa. Secundo, n-au metodă pedagogică, n-au vorbele la ei sau cum se zice prin sală, nu știu să-și facă talentul.

Plus, toți antrenorii personali sunt făcuți la cursul scurt. Te duci, plătești, te mai duci de cîteva ori (1/sapt) și în 4 săptămâni ești antrenor personal cu diplomă.

Intru în a VI-a lună la Casablanca Gym. Șase. Luni. Jumătate de an, adică. De 5 ori pe săptămână, săptămână de săptămână. Chiar și de ziua mea.

Rezultate? Da. Hainele din primăvară îmi vin fix acum. Unele cămăși le îmbrac greu și îmi stau prea fix – ca și cum nu ar fi mărimea mea.

Dar să nu uităm, 6 luni, de 5 ori pe săptămână, între o oră jumătate și două antrenamentul, doar forță și rezultatele se văd, dar sunt minime spre medii. Ce să mint, toți observă diferența, cântarul vede diferența, eu o văd când vine vorba de muncă fizică, dar nu-s un dulap mergător. Și ce vreau să zic prin asta … păi cum Dumnezeu poți crede că slăbești miraculos sau poți deveni masiv într-o lună? Cum poți spune că sala nu dă rezultate când tu nu te ții de ea? Nu doar că trebuie foarte multă muncă, trebuie exagerat de multă răbdare.

Singurul regret este că nu m-am apucat acum 10 ani.

Țelul meu până la sfârșitul anului este să mai iau ~1kg și să stagnez pe la 70-71. Sună foarte aiurea, sunt conștient de asta. Dacă aș ține o cură de shaorma timp de o săptămână aș lua 5kg, nu 1, dar vreau să le am pe burtă. Din ce am citit, pentru înălțimea mea, asta ar fi nr de kg optim. În ideea de a fi fit. Pare puțin, dar îmi place să cred că se va așeza diferit.

Că apropo de asta, o altă minciună este numărul kg. Ele singure de capul lor nu înseamnă nimic. Sunt fete ce au puține și n-au un trup dezvoltat armonios. Sunt băieți ce-i văd la sală cu nr meu de kg și-s pufoși.

Suplimente n-am luat până foarte recent. Ba chiar există niște reduceri la proteinele din zer la magazinul de undele- am cumpărat. Atât, proteine, dar și ele luate după lungi lupte de convingere. O diferență nu o simt, dar este timpul prea scurt de când am început.

Diferențe … am început să fac presă. Maximul era o repetare cu 90kg. Acum fac serii de 10 cu 120kg. La început foloseam gantere de 11kg când împingeam la piept din înclinat, acum mă chinuie puțin cele de 20. Ma rog, exemple ar fi la toate grupele mari.

Sună a clișeu, dar trebuie muncă, răbdre și sudoare.

ionut puerava sala casablanca gym

Update: Ca să nu uit că tot am scris dimineață că mi-am cumpărat proteine din zer și acum sunt la reducere, să dau link-ul. NaturalPlus.ro au Premium Whey Pro 1,2kg la 80 lei (+15 curierul dacă nu mai cumpărați și altceva). Cum n-am cu ce să fac comparație pentru că-s primele pe care le-am cumpărat, pot să zic atât:

  • are un gust decent de ciocolată dacă este amestecat cu lapte
  • se dizolvă relativ repede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *