Frustrari mărunte de la sală

Nu mai crescusem greutățile la gantere de o lună sau poate și mai mult. Făceam cu aceleași împins la piept atât la banca dreaptă cât și la înclinată. Încălzirea cu 11 kg și după serii de 10 repetări cu 15 – 17.5 – 20 și 22.5kg. Asta până în ziua când de curiozitate le-am luat pe cele de 25kg și am reușit să fac o serie. Nu ma așteptam să pot, sincer.

Nu știu de ce, dar mi se părea atât de mult 25kg pe mână … și în ziua aia mă simțeam cel mai puternic din sală. În capul meu era o foarte mare realizare și nu conta că pentru unii aia era greutate de încălzire.

Entuziasmul m-a făcut și ziua următoare să fac cu 25, deși era ziua pentru spate. Parcă 6 repetări am reușit, nu mai știu exact, iar nereușita de a duce la capăt seria am pus-o pe faptul că ziua precedentă fusese una în care îmi chinuisem pieptul foarte tare, dar totuși erau 6 repetări.

Mi-am propus ca peste fix o săptămână să încerc să fac cu cele de 30kg. Pasul firesc era să fac cu o greutate intermediară, dar eu le voiam pe cele de 30. Ei bine, a trecut săptămâna, timp în care m-am antrenat și pregătit pentru marea provocare.

Nu mai zic că aveam planul făcut de cum am plecat de acasă. 3 repetări, atât îmi doream și părea realizabil. Păi am făcut cu 25, măcar 3 cu 30kg, așa-mi ziceam.

La sala, celui căruia i-am zis să mă ajute i-am spus că o repetare dacă fac eu sunt mulțumit. De unde, trebuia 3, numai la asta mă gândeam, dar am zis să nu mă laud și surpriza să fie mare.

Mă asez pe bancă, iau o ganteră cu mâna dreaptă, mă las pe spate pe bancă, o primesc pe cea din stânga, las mâinile jos și când să le ridic … până la jumătate și aia a fost. Nici măcar una. Jumătate care nu se pune. Efectiv nu-mi venea să cred de ce nu am reușit și unde am gresit.

Nu mai zic că n-am avut spor toată ziua după. Îmi venea să plec acasă. Indiferent că băieții de la sală au zis că m=am grăbit, că trebuia să iau una intemediară între 25 și 30, nu mai ascultam pe nimeni și nimic. De ce să mint, m-a dat puțin în spate eșecul ăsta.

Mâine-i ultima zi de sală pe anul 2015 pentru mine și este ziua de picioare.

De sărbători nu doar că nu am luat în greutate, am slăbit jumătate de kg. Aiurea.

gantere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *