Două modele despărțite de 75 de ani

Nu-s un fan Skoda deși eu am Octavia 2 și taica-miu Octavia-Tour, iar asta pentru că alegerile au fost făcute cu mintea și nu cu inima. Multe, foarte multe alte mașini sunt mai frumoase, mai practice, mai sportive, dar am tot căutat și n-am găsit un alt producător auto cu un raport calitate preț atât de bun. Vorbim de prețuri decente, că până la urmă este doar un fier pe care-l ții pe stradă.

Acum 8 ani, taica-miu căuta să-și schimbe mașina. Una diesel, nu cutie de chibrituri și până în 15.000 euro nu prea era de găsit, iar de Logan nu voia să audă. Hyundai Accent era pe la 11.000, nu mai știu exact, dar nu erau prea reușite. Cunoșteam pe cineva care lucra la sigurări și îmi spunea cum mai multe au venit la sa le facă dosar pe casco din cauza parbrizul crăpat la primul ger. Așa că s-a oprit la Skoda și se declară mulțumit.

Eu ce să zic … sunt încântat. Adică este o mașină serioasă cu care nu te faci de râs nici acum. Sigur, nu are tabletă prinsă în bord ca modelele noi, dar probleme avute cu ea le număr pe degetele de la o mână și toate au fost minore gen: un senzor de temperatura motor la 30 lei; o protecție la un amortizor spate la 70 lei – practic un tub de cauciuc ce protejea telescopul de apă/praf crăpase și mă deranja vizual. Și de 70 lei ai 2, stânga și dreapta. Și alte chestii ce nu-mi vin în minte de importante ce erau. Încă două, maxim 3. Ca timp de reparație niciuna nu a durat mai mult de 45 minute.

Skoda este alegerea corectă pentru oamenii cu un venit normal, nu peste medie.

Și apropo de titlul postării, m-am urcat într-un Superb și nu pot zice că-i o mare diferență. Sigur, avea ecranul în plus, faruri adaptive și stropitori pentru ele, dar diferența finală de preț era uriașă. Nu mai știu dacă frâna de mână era electrică. M-am urcat după în a mea și nu m-am simțit ca ruda săracă de la țară pentru că am piele, scaune încălzite, senzori presiune roți, oglinzi anti-orbire sau cum le-o zice & co.

Știu, altă clasă, e ca și cum aș compara Golf cu Passat, dar la VW diferențele sunt uriașe între cele două, la Skoda doar diferența de preț este așa.

Era să uit … n-am urcat niciodată într-un Sandero, dar mie-mi plac cum arată în trafic.

skoda superb 75 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *