Congresul SUA, scrisoare pentru Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a primit o scrisoare din partea Congresului SUA, semnată de 13 parlamentari republicani, prin care este îndemnat să se asigure că demersul Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției își urmează cu rapiditate pașii legali.

Scrisoarea a fost trimisă pe 7 decembrie 2016, însă nu a fost făcută publică la momentul respectiv din cauza campaniei electorale.

„Suntem bucuroși să aflăm că pe 20 iulie 2016 Curtea Constituțională a României a aprobat inițiativa cetățenească de modificare a Constituției în vederea amendării articolului 48, pentru definirea căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie. Am aflat că peste trei milioane de cetățeni români au semnat o petiție pentru susținerea modificării Constituției.

Privim acest lucru ca o demonstrație a maturității democrației românești, așa tânără cum este, având în vedere că nu cu mult timp în urmă România era încă un stat comunist și cetățenii săi erau împiedicați să-și exercite drepturile constituționale și civile. Înțelegem că următorul pas înainte de supunerea la vot a modificării Constituției, într-un referendum, este adoptarea acesteia de către Parlament.

Domnule Președinte, vă scriem pentru a vă încuraja să vă folosiți autoritatea cu care ați fost investit ca președinte al României pentru a vă asigura că această chestiune este supusă cu promptitudine votului în Parlamentul României. Semnăturile arată că o mare parte din populația României consideră necesară reafirmarea unui model tradițional de familie, care a rămas neschimbat de milenii, uniunea între un bărbat și o femeie.
Pentru că familia este instituția fundamentală a societății, suntem încrezători că vă veți asigura că dreptul poporului român de a decide printr-un referendum soarta celei mai importante instituții din istorie, familia și căsătoria, este respectat pe deplin.

Profităm de această ocazie pentru a reafirma faptul că cetățenii Statelor Unite apreciază prietenia profundă a poporului român și sperăm să continuăm această prietenie într-un viitor prosper”, se arată în scrisoarea parlamentarilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *