Când eram mai mic … nu eram aşa de mare!

Clasicul Matiz va fi înlocuit anul viitor de un model radical schimbat zic nişte site-uri auto de specialitate.
Ca un scurt istoric: firma auto Daewoo o ducea naşpa cu banii … atât de naşpa încât au vândut tot ce aveau firmei Chevrolet, implicit şi acţiunile de la Olcit Craiova unde se făceau vestitele masini Cielo, Nubira si Matiz. După preluarea uzinelor asiatice nu s-au întâmplat minuni .. Matizul a devenit Sparks, o masina la fel de mică dar „gigantică” + urâtă în draci cu un interior spartan şi ieftin… Daewoo Nubira s-a coafat şi acum e Chevrolet Nubira; deci aceleaşi masini proiectate acum aproape 20 de ani, dar chiar şi aşa mai bune ca Logan’urile.
După 2 – 3 ani de la preluarea Matiz’urilor cei de la Chevrolet s-au hotărât să o mai aranjeze ca să o poată mărita, aşa ca ieri la balul maşinilor de la Detroit SUA au prezentat-o pe Domnişoara Matiz (Sparks) cu un relativ succes printre cei pasionaşi de maşini de jucarie.

Ea va intra pe piaţa Europeana şi cea Nord-Americană la sfârşitul anului 2009 începutul lui 2010. Publicul ţintă este alcătuit din: studenţi, cei ce au copilăria întârziată şi încă se mai joacă pe covor cu maşinuţele de fier, precum şi chitroşii pentru că noul Matiz va avea un consum de aproximativ o lingură de benzină la 100km. În nici un caz nu este adresată oamenilor practici pentru că în portbagajul ei poate intra maxim un bax de cola.
Va costa în jur de 7.000 de coco şi va concura cu Volkswagen Polo, Opel Corsa, Nissan Micra, Toyota Yaris etc pentru a ne atrage atenţia şi pentru a ne îngropa în rate la bănci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *