Totul este matematică!

Plecăm de la premiza că fiecărui bărbat îi corespunde o unică femeie, ceea ce înseamnă că există o relaţie de bijecţie între cele două sexe, în limbaj matematic! Problema este că această afirmaţie trebuie să satisfacă două condiţii: Injectivitatea şi Surjectivitatea!

Injectivitatea: Luând aleatoriu doi bărbaţi din universul discursului, ar trebui ca şi femeile corespunzătoare lor să fie diferite.
Acum, nu că sunt împotriva infidelităţii, ba chiar mai mult, adulterul este excepţia ce confirmă regula … că bine zicea Minulescu: ”Eu ştiu c-ai să mă-nşeli chiar mâine…/ Dar fiindcă azi mi te dai toată/ Am să te iert/ E vechi păcatul/ Şi nu eşti prima vinovată!”.

Surjectivitatea: Oricărei femei îi corespunde un bărbat!
Având în vedere că femeia îşi alege bărbatul dorit, afirmaţia este general valabilă. Şi spun asta, pentru că la mine în cartier circulă o vorbă precum: „Fiecare femeie îşi are bărbatul pe care îl merită!”.

Acum fie vorba între noi, bărbaţii sunt cei ce sună la uşa femeilor, asteptând cu nerabdare să li se deschidă, ba chiar mai mult, să fie primiţi în casă pe acorduri de … „Pisicuţă, pis, pis, pis, te-am visat azi noapte-n vis, te spălam, te pieptănam, fundă roşie-ţi puneam….”.
Tocmai de aceea ar fi corect ca verbul reflexiv „a se mărita” să fie asociat sexului masculin, în timp ce „a se însura” să fie de partea cealaltă.

Dar până atunci, vom auzi la nesfârşit, memorabila frază „Ciocul mic, că acum noi suntem la putere” şi ne vom conforma statutului de femeie puternică în spatele unui UNIC bărbat!

P.S. Ne auzim curând, că doar Cupidon nu a intrat în Marea Depresiune, iar numărul săgeţilor din tolbă încă este mai mare sau egal cu valoarea lui Pi.

14 thoughts on “Totul este matematică!

 1. „By Cristina” 😐 Si eu care vroiam sa stau sub anonimat! Tocmai ca sa iei tu toti laurii! :)) Hai ms pt dreptul la libera exprimare!

 2. Daca e adevarat ?
  E adevarul tau, e adevarul gol golutz
  Eu ma cam pierd in citate si in termenii matematici profunzi dar ideea de baza fara subintelesuri este oarecum transmisa si este ok … sa zicem .
  Este o mica revolta spusa intr-un mod amuzant, un repros frumos formulat …

 3. Deci pina la urma blogu’ asta e o coproductie (nu vine de la „copro-„, vine de la „-productie”), asa ca trebuie sa ii skimbati numele… IonutandCristinaminusPueravapunctBlog. Ma si intrebam de unde ii ticnesc lu’ popicu faze d’astea cu surjectii si injectii in funduletzu cititorului de pe blogu pamantesc. La sfarsit, m-am lamurit: „by Cristina”, adica un fel de „by Monica Columbeanu”, pastrand proportiile, ca n-o sa ajunga maimutza aia prima pe an la Facultatea de Mate Ovidius. In rest, toata postarea asta a zis-o mai demult si mai pe scurt un nene mult mai batran, care ii face acuma semne lu’ I.L. (nu Caragiale, ci Puerava) sa nu-l lase balta pentru o cariera de jurist. Cica nenea asta ar fi zis la inceputuri: „Adam, alege-ti femeia!”. Grea alegere…

 4. Sigura atractie la blogul acesta sunt comentariile date de Emil Carageorge,mult mai interesante decat postarile.:))

 5. ce sa zic … bine ca sunteti toti amuzanti, mai putin eu! Daca-ti place atat de mult viziteaza-i blogul ca de invidios ce sunt de acum o sa-i sterg commenturile 😀

 6. Ce-ar fi, sa pornesti de la premisa, ca tu , sau Cristina,sunteti fiecare, cate un sac de celule, care mai de care, mai extravertite, si mai pline de acizi nucleici/ADN,ARN?
  Si sa trageti concluzia, ca totul este chimie!?
  Madi si Onu Blog

 7. Hmmm suna tentant, doar ca Cristina e absolventa de matematica si nu de chimie. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *