Consulatio!

O întrebare de bun-simţ:

De ce vrea omul să plece de pe Pământ?

Nu pot să-mi dau seama de ce nebunia asta cu plecatu` în spaţiu … care-i treaba? Noi (ca specie) ne simţim bine pe Pământ, avem tot ce ne trebuie, ba chiar mai mult decât ne-am putea dori, dar chiar şi aşa vrem să plecăm!

Dacă tu ai fi într-un loc plăcut de ce ai vrea sa pleci? Dorinţa de cunoaştere? Ce să cunoşti? Poate moarte, suferinţă, singurătate … dar noi nu ne cunoaştem casa şi cu toate astea vrem să cunoaştem ceea ce tinde spre infinit (universul).
*tinde pentru că universul nu e infinit, este finit … doar Dumnezeu e infinit.

Un om nu poate sta departe de Pământ şi cu toate astea e cineva care ne împinge să-l părăsim. De ce? Între Om şi Pământ e o legătură care nu poate fi negată, ţine de fiinţa noastră pentru că „pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”. Nu e Pământul cel care ne încarcă cu energie? Doar când simţim pământ sub picioarele noastre suntem liniştiţi şi în perfectă armonie cu noi înşine şi cu întreaga creaţie (natura).

Am auzit la tv o super explicaţie pentru existenţa raselor (albă, neagră, galbenă şi roşie) care deşi pare puerilă ascunde înţelepciune.
Cică dovada că omul este făcut din pământ este însăşi culoarea pielii lui. În Africa omul este negru pentru că şi pământul de acolo este negru, în Asia predomină lutul de aici şi culoarea galbenă, iar în America solul este roşu … sper că aveţi în minte Marele Canion!

Întreb de plecarea în spaţiu pentru că am citit asta şi nu înteleg de ce! Ce să cautam noi pe Marte? Ce să găsim acolo? Chiar de ar fi viaţă poate ne e ostilă, poate nu suntem imuni la ce găsim acolo … ok pare că-mi este frică, dar nu e vorba despre asta pentru că eu sunt un om practic şi ştiu că locul nostru nu e acolo, deci de ce mergem?!

One thought on “Consulatio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *