Piraţii cu os în nas!

Nu mă mai simt în largul meu uitându-mă la tv, nu mai am răbdare să `admir` toţi ciudaţii … dar de vreo 2 zile îl tot butonez puţin înainte de culcare şi nu văd nimic altceva decât aceeaşi ştire în care nişte piraţi (şi nu din Caraibe) au luat ostatici întregul echipaj al unui vas, printre care se aflau şi 2 marinari români … datele nu ştiu cât de exacte sunt, dar eu am înţeles aşa:

Cică era un vapor din ăla mare din fier undeva departe în larg, când tiptil, tiptil nişte piraţi s-au apropiat de el într-o barcă din stuf, exact din aia folosită de pescarii lipoveni din Deltă. Piraţii sunt somalezi.

Până aici toate bune, dar nu înţeleg cum au putut să vâslească ei până la vasul respectiv … sau poate era o barcă de avea în loc de pânză un cearşeaf  în care suflau toţi piraţii somalezi … ce nu mai înţeleg e cum de tocmai din Somalia; pai câţi somalezi să fie în Somalia? Vreo 7 kg? Cum de sunt şi piraţi printre ei? …. Probabil în bărcuţa aia să tot fi fost vreo 50 somalezi puşi pe făcut fapte rele!

Ajunşi aproape de vapor ei s-au catapultat la bord folosind elasticul de la chiloţi! În timpul preluării ostile marinarii au tras asupra lor, dar ei au fost greu de lovit fiind foarte … supli!

Capturând vasul ei cer $ pentru eliberarea marinarilor, ceea ce se va şi întâmpla.

Prin apropiere era şi un vas de luptă american ce veghea să nu se întâmple ceva, dar uite că pocinogu` s-a produs … aşa că dacă tot n-au fost pe fază şi au ajuns prea târziu tot au făcut ceva … le-au distrus bărcuţa ce era în derivă … probabil au aruncat în ea cu sticle de coca-cola şi din cauza greutăţii s-a scufundat!

De ce au somalezii burţile aşa de mari şi braţele aşa de subţiri?

Asta vine de la faptul că mănâncă foarte mult şi lucrează foarte puţin.

0 thoughts on “Piraţii cu os în nas!

  1. Am scris de anul trecut despre ei http://www.spuse.ro/care-i-treaba-cu-piratii/

    Parerea mea este ca au spatele acoperit. Sunt multe variante. Daca vrei sa ocolesti zona lor ai de ocolit mii de kilometri, asta inseamna bani multi pentru cineva ce se ocupa cu transportul. Noroc ca navele americane (de ce oare?) nu prea sunt in vizorul lor, altfel poate vedeam vreun portavion arestat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *