EBAma minte … înţeleaptă!

Am tras chiulu` de pe net o perioadă fiind ocupat cu ale mele probleme, dar surpriza a fost mare azi când butonând tv-ul am dat peste nişte oamenii de vorbeau cum de Băsescu Traian a minţit când a zis că fiica lui a absolvit o facultatea în USA.

Bun. Eu când auzeam că ea a absolvit o facultate în ţările calde râdeam cu lacrimi! Acum să nu credem că la ei e diferit de la noi … şi acolo se dă şpagă să iei examenul, favoruri sexuale să iei restanţele (că doar fiecare ţară are moldovencele ei) şi culmea există facultăţi cu sediul într-o garsonieră.
Nu ştiu pe unde s-a plimbat ea şi nu că ar fi greu să aflu .. aş putea să-l întreb pe Google, dar chiar nu asta contează.

Deci: Ea a absolvit o facultate particulară de la noi, o facultate recunoscută prin numărul mare de proşti prezenţi şi de `vedete`. Universitatea Româno-Americană este o fabrică de făcut bani şi diplome şi nimic mai mult. Asta nu înseamnă că cei `de la stat` sunt nişte erudiţi, că şi acolo dacă ai bani de taxă nici nu mai trebuie să dai şpagă.
Dar de e aşa, de ce EBA nu a absolvit o facultate de stat? Păi trebuia să se ducă la cursuri … cine ştie pe cine ar fi avut colegi şi ar fi zis cum era o tută … aşa la particulara aia nu că nu-i ştiu studenţii pe profesorii, nu se ştiu nici între ei; deci nu au cum să zică ceva de ea şi să-i păteze imaginea fix când ea „îşi clădeşte o carieră de om politic”.
`La stat` poate mai sunt şi profesori care ar fi zis cum ea nu ştie să vorbească gramatical corect … în fine!

Domnişoara care se lăuda cu facultatea ei absolvită în Străinezia minte şi minte la fel de prost precum vorbeşte, dar are cui să-i semene. ex: Expresia `Demisia în 5 min!` vă spune ceva? poate `Ţepe în Piaţa Victoriei` ? nu nu `PSD-ul e rău şi nu ne aliem cu el!`

Pentru că are bani (şi totul la asta se reduce), gagica s-a înscris la `un schimb de studenţi` … de aici îmi dau seama cât de tare e James Madison University de e înfrăţită cu Universitatea a cărei studentă este EBA.

A stat, s-a plimbat în USA şi n-a dat decât examene care ar fi putut fi echivalate la facultatea unde era studentă cum ne zice secretarul general al Universitatii Româno-Americane, Marin Georgescu.
Pe scurt .. vacanţă de două semestre.

A venit, a dat licenţa aici şi gata povestea!

Apropos, cât de tută e de nu a făcut una pe bune acolo … adică să fi primit o hârtie nu că ar fi venit expert economist, dar întreb pentru că toţi de au bani îşi trimit copiii la distractie şi studiu. Exemple printre politicieni: ăia a lu` Videanu, a lu` Prigoana, aia grasă a lu` Roman etc

P.S. „Este mult mai deşteaptă decât o credeţi, este totuşi un copil (de 29 de ani) care a terminat în Statele Unite in James Madison University. Şi-a echivalat studiile şi aici, vorbeste foarte bine o limbă străină!”  Băsescu Traian.

Ce limbă străină ştie? Româna?

2 thoughts on “EBAma minte … înţeleaptă!

 1. Parintzele, nu-i a buna! Tu scrii de tute, da ia uite ce greseli faci mata, una mai gramaticala decat alta:
  „fiecare ţară are moldovencele lui” – corect „moldovencele ei”, ca tzara, ca si tuta, e de genul feminin
  „Universitatea a cărui studentă” – corect „universitatea a carei studenta”, ca studenta, ca si aceeasi tuta, e de genul feminin
  Acuma, io ce sa zic, din doua una: ori te-ai molipsit de la cat ai scris dspre EBA, ca unii nici platiti nu ar fi scris atata despre ea, ori ti-ai rezervat niste „licente gramaticale” ca sa te asortezi cu personajul tau…
  Sau mai e si a treia: ai facut greselile dinadins, ca sa ma verifici pe mine!

 2. aaaa nu nu! le-am gresit la tehnoredactare … dupa ce scriu nu mai recitesc ca-mi e rusine de ceea ce zic! 😀
  ms, imediat corectam! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *