Unde mergi tu nea Piţi!?

Update: L-au demis azi! Gură aurită am, dar dacă ştiam nu mai scriam postarea asta că e cam în plus acum!

Cu toată nebunia naţională din ultimul timp (Free Gigi) am uitat complet că avem o echipă de fotbal care reprezintă România, dar şi un antrenor pe măsură … în persoana lui Piţurcă Victor!

Băiatul a zis că nu demisioneză, adică doar în cazul în care şansele de a ne califica la CM din Africa de Sud sunt 0 (zero).
Cum să demisionezi doar pentru că îţi este ruşine când tu ai un contract beton şi o clauză super, e mult mai bine să fii demis şi să primeşti puţin peste juma de milion de $! Până atunci iei lunar salariul …

Care mai sunt şansele noastre de calificare?
Răspunsul la această întrebare l-a oferit acum câteva zile un matematician american, Robert Vörös McCracken: 0,63%!

Pe ce se bazează aceste calcule?
Americanul a luat în considerare trei aspecte: rezultatele înregistrate până acum în grupă, coeficientul următorilor adversari şi criteriile de calificare la turneul final. Apoi, pe aceste 3 considerente a făcut 10.000 de simulări, în urmă cărora i-au rezultat şansele de calificare ale fiecărei formaţii.

Situaţia     Grupei 7
1. Franţa     84,19%
2. Serbia     71,04%
3. Lituania   1,37%
4. Austria     1,03%
5. România  0,63%
6. Feroe           0%

Pentru a merge la CM 2010 avem nevoie de un parcurs perfect în a doua jumătate a preliminariilor. Adică să obţinem 15 puncte în ultimele 5 partide, din care trei sunt în deplasare: cu Lituania, cu Franţa şi cu Serbia. Dar aceasta nu e singura condiţie. Mai avem nevoie ca Serbia să învingă Franţa. În acest caz, vom termina pe 2, poziţie care nu ne garantează însă accesul la baraj, având în vedere că ocupanta locului secund cu cel mai slab punctaj e eliminată direct. D-aici le-am auzit şi le dau mai departe!

Greu greu … aşa că la următorul meci Piţurcă Victor pleacă fără bani, dar şi fără fani!

0 thoughts on “Unde mergi tu nea Piţi!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *