Ultimul mohican comunist!

„Ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns, până la urmă, să aleagă dintre doi foşti comunişti?”

Acum puţin mai mult timp, când Adrian Năstase îşi anunţase dorinţa de a candida (iar) la preşedinţia României, mă apucaseră pandaliile … adică dă-o-n Doamne iartă-mă de treabă, tot ăia doi?!
Păi după Ceauşescu ne-am întors la Ion Iliescu, după Emil Constantinescu, tot la Ion Iliescu, după Traian Băsescu riscam să revenim la Adrian Năstase … deşi rămânând la Traian Băsescu nu era o şmecherie, dar mă resemnasem cu ideea.
Aşa că ar fi urmat ca noi IAR să alegeam dintre doi comunişti!?

Între timp Adrian Năstase a fost marginalizat de partid şi nu mai candidează, deci am scăpat de el  … dar pare-se (după cum spun sondajele) că o să scăpăm şi de ultimul comunist rămas pe metereze!

Deşi pare o specie ce trebuie ocrotită datorită numărului mic de exemplare rămase, nu trebuie să ne facem griji pentru că a facut pui vii! Doi la număr! Un pui pleacă să cucerească noi teritorii în timp ce al II lea şi-a făcut un cuib măreţ!

10 thoughts on “Ultimul mohican comunist!

 1. „octorita”…. aka ocrotita, nu?

  D-le Puerava, dar ce prolific sunteti, se vede ca e vacanta 😀

  ~Lolita

 2. Multumesc … d-asta te plac, ca tot timpu` imi gasesti ceva! 😀 Mie nu-mi place sa recitesc ce scriu, dar acum o voi face!

 3. Stai linistit ca de Basescu nu scapam, inca un mandat sigur il vom avea.
  Daca mai aresteaza 3-4 pana in toamna, castiga din primul tur. Dai romanului circ si te va vota. Iliescu a pierdut cand a devenit serios. Era mai iubit cand se juca cu minerii prin Bucuresti.

 4. Culmea e ca aveti dreptate domnule Dan … minerii aveau un farmec anume pentru cei din mediul rural si aveau si un spor la plantat panselute de n-ai sa mai vezi azi asa ceva! 🙂

 5. Ionut, daca raman toti astia care si-au anuntat intentia de a candida plus ceilalti care vor veni pe ultima turnanta, o sa avem o intreaga menajerie. Eu personal astept cu mare interes reprezentatile din toamna.
  Eu as imparti clasa politica romaneasca de dupa 1990 in patru categorii mari:

  1.Esalonul doi al PCR (toti cei implicati in viata politica pana in anul 2002)

  2.Fostii utecisti (Copos George,Mihai R. Ungureanu, etc)

  3.Fostii pionieri (victor Ponta, Daciana Sarbu, Cristian Busoi, etc)

  4.Fostii Soimi ai Patriei – astia putin mai tarziu.

  Asa ca atinsi de microbul comunist suntem toti. Diferenta o face capacitatea fiecaruia de a se adopta la noile realitati.

  O seara frumoasa tie si cititorilor tai.

 6. Corect, cu mentiunea ca toti sunt „dirijati” din umbra (inclusiv cei de la punctul 4) de fosti si actuali „securisti” care se ascund de lumina reflectoarelor. Numai atunci cand „se iau la bataie” intre ei mai apare si un dinozaur la lumina (vezi Puiu vs Base … care acum se va transforma tot in Puiu + Base=love)…
  Numai Gigi sufera .. si Barabas e liber.. , glumesc , evident.

 7. Lasa ca stiu ca nu glumiti … dar nea Gigi ar fi un fel de Pontiu Pilat (cel ce i-a judecat pe talhari) 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *