Polyhymnia

Atât copilăria mea cât şi adolescenţa au fost dominate de prezenţa celor 9 surori care-mi erau vecine şi care se jucau zilnic cu mine, fiecare încercând să mă apropie şi să mă păstreze numai pentru ea; dar ca în viaţa fiecărui tânăr există o persoană dragă pentru fiecare perioadă a vieţii.
Încă de la începuturi, din fragedă pruncie cea care m-a fermecat a fost Thalia cu zâmbetul ei fantastic, cu buna-dispoziţie şi optimismul ei debordant. Ea a fost cea care m-a ajutat să înfloresc.
În adolescenţă cea care mă amăgea continuu a fost Erato, cea plină de pasiune!
Acum am ajuns să o îndrăgesc pe Polyhymnia „cea mai serioasă dintre femei”. Nu este cea mai frumoasă dintre cele 9 surori, dar nici cea mai urâtă; poate nici cea mai veselă sau sociabilă, dar este cea care iubeşte infinit mai mult decât ar merita orice bărbat. Ea m-a învăţat să gândesc sănătos, liber, să-mi găsesc ideile, să le organizez şi să le utilizez; mi-a îmbogăţit vocabularul şi a fost alături de mine când am vorbit în public pentru prima dată. Polyhymnia este cea care mi-a împărtăşit acea minunată taină de a-i face pe cei ce mă aud să mă asculte. Ea este cea care m-a ajutat să „explodez” şi să fiu ceea ce sunt, muza mea Polyhymnia.
Fiind nevoită să plece m-a pus să jur că nu voi uita nimic din ce m-a învăţat, pentru că doar aşa va fi aproape de mine; să nu mă mulţumesc cu puţin, să o caut pe aceea ce este înţeleaptă precum zeiţa Athena, frumoasă ca Afrodita, bună ca Hestia şi dreaptă ca Themis. Zâmbind am spus ca voi încerca să o găsesc, dar dacă nu miroase a pepene galben nu ştiu dacă imi va atrage atenţia. A zâmbit şi ea!

5 thoughts on “Polyhymnia

  1. Ai mai scris o data despre Polyhymnia, insa sigur nu era cu pepene galben la sfarsit…
    Sau era?
    In fine, totusi cred ca marul verde are o aroma mai speciala :-))

  2. A mai fost prin decembrie parca … dar am umblat putin la ea si din greseala s-a pus ca si cum ar fi fost scrisa azi desi eu doar am editat-o! Voi remedia situatia! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *