Melodia vorbirii!

Intenţionam să mă dau rotund şi să zic ce am înţeles şi ce mi-a plăcut mie, dar mai bine puneţi mâna pe cartea cu pricina că vă va ajuta infinit mai mult decât ce aţi fi putut afla de la mine.

Strădania personală este motivul pentru care eu sunt un bun orator, asta nu înseamnă că neg importanţa harului primit … zic doar că nu poţi ajunge la un aşa nivel fără a citi cărţi de specialitate cum este şi aceasta.
Să nu uităm că vorbesc săptămânal, liber, în medie la 350 de persoane şi culmea e că le captez antenţia şi interesul. Nu numai că sunt auzit … sunt ascultat!

Autor: Laurenţiu Dascălu Jinga

Editura: Univers Enciclopedic
Anul publicării: 2001
Pagini: 184
Dimensiuni: 13/20 cm
Preţ: 4,50  lei

Cartea este un instrument foarte bun pentru cei care sunt interesaţi de studiul intonaţiei în diverse registre ale limbii (vorbire liberă, spontană, lectura cu glas tare etc.) şi diverse tipuri de discurs (interviu, conferinţă, dezbatere, conversaţie liberă etc.).
Autoarea subliniază ideea că a descris intonaţia sistematic, „aşa cum este vorbită de persoane cu nivel mediu şi înalt de instrucţie, în situaţii formale, dar şi informale“.

Cartea prezintă, aşadar, „un inventar de tipare melodice semnificative din punct de vedere comunicativ“  pentru limba română.

4 thoughts on “Melodia vorbirii!

  1. Titlul postarii e numele cartii .. si da, e 45.000 lei vechi daca o cumperi de la librarii virtuale, dar fara taxa de curier. Cu taxe ajungi cam la cat e in magazine .. pana in 10 lei (100.000 lei vechi)

  2. 2 mici remarci 😛

    – in strainezia de aici, am mult mai mari sansele sa uit engleza
    – am mare noroc ca nu o sa incerc vreodata sa cuceresc fete de 16 ani. din motive obiective ;))… dar sa-mi spui si mie daca a mers 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *