O piaţă fără fructe şi legume!

Azi a fost o zi cu adevărat specială, o zi în care am mers pe jos după prea mult timp în care în loc să evoluez şi să rămân pe 2 picioare am involuat şi am mers în continuu pe 4 (roţi).

Mergând eu visător, trăgând aerul poluat în piept şi admirând pomii înfloriţi am trecut pe lângă Piaţa Civică … pentru cei ce nu-s din Tulcea, e o întindere de ciment fix în mijlocul oraşului. Ea este vegheată de o statuie uriaşă din bronz a lui Mircea cel Bătrân şi flancată în părţi de clădirea Prefecturii, Primăriei şi magazinul Winmarkt.
Acum e o imensă groapă la care nu munceşte nimeni, dar pe vremuri erau nişte bănci comuniste de metal, vopsite cu acel verde trist şi închis, iar pe la extremităţile Pieţii Civice sunt nişte pomi şi o fântână arteziană urâtă şi nefuncţională.

Trecând am văzut pancarda pe care era preţul lucrării, 5,6 milioane lei (aproape 1.5 mil. euro) şi poza cu proiectul … cică AŞA o să arate.

Eu în inocenţa mea credeam că va fi un gazon frumos pe jos … unul care înconjoară până şi statuia (singurul lucru de merită păstrat), poate nişte copaci … nu să schimbăm betonul cu pavaj pietonal! Păi iar ciment unde se vor juli în genunchi şi coate alte generaţii de copii?

Urât şi parcă mai avem aşa ceva, nu? Parcul Personalităţilor, Parcul Bisericii cu Ceas, Parcul Ciuperca (care ăla chiar e o groapă, o viitoare fundaţie al unui mega hotel), Parcul 7 Bănci, Parcul Delta … toate locuri cu foarte mult beton şi pe alocuri nişte arbuşti înconjuraţi de un metru pătrat de iarbă.
Poate pozele fiecărui parc vă impersioneză şi deveniţi subit invidioşi pe oraşul nostru … Eu credeam că în sfârşit va exista iarbă undeva pe jos şi chiar de e Piaţă poate merge o excepţie.

Când ziceam parc mă gândeam la ceva în genul ăsta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *