23 Mai – Dzuua Natsională a Armânjilor

Nu ştiu de ce, dar cred că cineva are ceva cu mine. Să vă explic …

Am primit un e-mail de la „Comunitatea Armâna din România (Fara Armâneasca ditu Românii)”

From:

FARA ARMÂNEASCA DITU ROMÂNII *Tot în statut este Fara Armânească dit România! De când e DITU şi de când numele ţării e Rumânii?

www.ctarm.org

Stimate domn/doamna,

Comunitatea Armâna din România sarbatoreste sâmbata, 23 Mai, „Ziua Nationala a Armânilor”.

Armânii (*mai sus vedem că e-mailul e din partea tinirlor armanj, cu „j” cu „i” cu ambele ca-n titlu?) marcheaza aceasta sarbatoare printr-o mare bucurie interioara si prin manifestari ce transmit tuturor frumusetea valorilor armânesti si dorinta noastra de a transforma aceasta zi în cea mai frumoasa zi a armânilor.

Evenimentul va debuta la orele 11.00, la Palatul Parlamentului – Sala Alexandru Ioan Cuza, cu Adunarea Generala a organizatiei, în prezenta a numerosi reprezentanti ai armânilor din tara si din strainatate, precum si a importanti invitati oficiali.

Începând cu orele 13.00, în Parcul Herastrau – Intrarea Charles de Gaulle, se va desfasura un impresionant spectacol sustinut de îndragiti si cunoscuti interpreti ai folclorului armânesc, unde sunt asteptati peste 2.000 de spectatori.

In acelasi timp, in localitatea Constanta, incepand cu orele 14:00 in zona Cazino Mamaia se va desfasura un alt spectacol de gala cu interpreti aromani locali. *Aromâni? Păi nu era armâni?

Ziua de 23 Mai reprezinta pentru armâni un moment de recunoastere identitara, de conservare a trecutului armânesc si de recuperare a memoriei noastre colective pentru continuitatea noastra istorica.

Prin participarea noastra, a armânilor, la aceasta sarbatoare dam un semn de maturizare a constiintei noastre istorice si în acelasi timp contribuim în mod esential la împlinirea destinului armânesc. * Destin armânesc!? Cei dintre noi ce-s franc-masoni înteleg perfect!
Ne-ar face o deosebita placere sa participati la aceste evenimente, sa împartasiti alaturi de noi bucuria acestei minunate zile si sa transmitem împreuna ca gândul nostru este de a salva civilizatia armâneasca.

Mai multe informatii pe www.ctarm.org

LA MULTI ANI!

Costicã Canacheu *Deputat PD-L! Cred că spune destul apartenenţa lui politică!

Presedintele Consiliului Director,

Comunitatea Armâna din România

P.S. Moscopole 2010

Dacă începi să le zici într-un fel, păi fii consecvent băi nene. Alege termenul că doar ai de unde: armâni, aromâni, machidoni … alege unu şi fii fidel lui.
Că limbajul e unul de lemn … s-a văzut; că nu spun nimic într-un text relativ mare … cred că şi asta s-a văzut; că diacriticele sunt puse din 10 în 10 nu mai spun, că până la urmă nici ei nu ştiu despre cine vorbesc … ce mai pot zice?

Vă aşteptăm ca să ne integrăm împreună în absolut!

5 thoughts on “23 Mai – Dzuua Natsională a Armânjilor

  1. Pai daca e la guvernare …. si cum Ochiul si Timpanul munceste, cred ca stie mail-uri tuturor machidonilor!

    Treaba cu scrisu e o prostie .. se gasesc destepti dornici sa gaseasca un mod de a baga in scris limba aromana (exact ca si la limba rromani) cand totul e atat de simplu si tine de logica … niste ciobani analfabeti nu scriau, ei vorbeau. Acum desteptii se gandesc cam cum ar fi in scris, desi cel mai frumos si corect ar fi sa se scrie cum se aude, exact ca-n romana, ce sa ne incurcam in detalii tembele!

    Canacheau asta are nevoie de o masa ne manevra. Incanta tinerii nesiguri pe ei, exact cum facea Bivolaru, iar atunci cand PD-L`ul o ia la vale si moare (nu peste mult timp) el nu va mai avea loc pe liste sau nu va mai fi ales, totusi va intra in parlament ca membru al minoritatii aromane si-si va pastra toate drepturile si privilegiile. Poate nu o sa se recunoasca minoritatea, dar tind sa cred ca asta e dorinta lui.

    Adica nu doar ca o sa fie deputat ci vin bani de la guvern pentru emisiuni saptamanale, pentru tot felu de actiuni inutile, adica bani cacalau, iar toti ce se vor ocupa de astea vor fi apropiati ai lui. Pe scrut cumetrii si bagabonteli!

  2. zii CostiCACAnacheu … apasat si scrasnind din dintzi cum zicea Mircea Badea ;)))
    (Felechiu!! Relu Felechiu!!) :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *