Dai un răspuns sau poate două?

Pe vremea când eram un student conştiincios, adică în primul semestru din anul I, a venit la curs domnul profesorul de psihologie negru de supărare. Se aşează la catedră, deschide cartea scrisă de el şi băgată nouă pe gât, îşi pune ochelarii la ochi aranjându-şi uşor ramele în jurul urechilor roşii.
Începe predarea mecanică a materiei, iar totul se desfăşoară ca în oricare altă zi; domnul profesor nu se abate de la tipicul său.

El citeşte citeşte citeşte, noi notăm notăm notăm!

Nu cred că trecuseră mai mult de 10 minute, când … profesorul s-a oprit brusc! Şi-a dat jos ochelarii de la ochi şi ne privea în ochi pe fiecare în parte, apoi a răbufnit:

– Nepotul meu, care are 5 ani, a stat la mine în weekendul ăsta de tocmai a trecut. El mă priveşte ca pe eroul său şi asta pentru că îl las să facă ce vrea, dar eu l-am dezamăgit. Stătea şi se juca pe covor timp în care eu schiţam nişte subiecte pentru examen …. şi m-a întrebat:

„- Bunicule, de ce tractorul are roţile din faţă mai mici decât cele din spate?”

Mi-a fost ruşine pentru că nu am ştiut ce să-i răspund, m-am fâstâcit şi deşi încercam să caut o ieşire îi simţeam ochii aţintiţi spre mine şi pe el asteptând un răspuns. După 30 de ani de profesorat, după 2 doctorate, din care unul în UK, n-am ştiut să-i răspund deşi întrebarea pare atât de facilă.

S-a oprit la fel de brusc precum şi începuse, şi-a pus ochelarii la ochi aranjându-şi uşor ramele în jurul urechilor roşii şi a continuat să citească fix de unde rămăsese.

Ce ar fi fost de zis? … adică atât profesorului cât şi nepotului (dacă eraţi în locul bunicului) … oare de ce un tractor are roţile din faţă mai mici?

Eu am altă întrebare: Aparatele de ras de unică folosinţă, sunt de unică folosinţă? Par făcute să fie utilizate de mai multe ori, cel puţin eu aşa le folosesc, de mai multe ori! Tu?

4 thoughts on “Dai un răspuns sau poate două?

  1. Ca sa semene cu un dragster :))
    Si pentru ca daca le avea mai mari in fata, datorita fortei, ar fi picat in „nas”. iar daca erau toate 4 egale, nu ar mai fi avut forta pe care o are cu cele mari in spate… dar, deh, e opinia unui tanar care merge in „vizita” la biblioteca 😀

  2. @Emil: Ma asteptam sa stii de gluma 😉 Ma bucur ca ti-au placut articolele ulterioare, dar nu am ramas cu sechele. Nici nu s-a pus problema de asa ceva. Doar ca vazandu-ti numele mai sus, mi-am adus aminte de prima noastra „intalnire”.

  3. Copii, ia gata ca va pun pe amandoi la temele si nu mai vedeti joaca tot weekendul asta! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *