Bârfe, şmenuri, şuşanale!

Compania Naţională de Drumuri face celebră o nouă deviză: „Nu puteţi voi să ne daţi atâţia bani câţi directori putem noi să plătim!“. Asta pentru că CNADNR este exemplul perfect pentru durerea în başcheţi pe care o practică oamenii din Guvernul Boc. Nu mai puţin de 22 de directori cuprinde organigrama instituţiei care ar trebui să construiască autostrăzi şi să repare drumuri. Dacă aceste activităţi tot nu le ies, măcar să aibă de unde mânca o pâine sănătoasă cât mai mulţi oameni.

Cel mai proaspăt director general adjunct este chiar Cristian Dascălu, consilierul personal al ministrului Berceanu, care nu putea să-şi limiteze exercitarea competenţelor la nivelul unui biet cabinet de ministru.

Dascălu este director peste proiectele de construcţie a centurilor ocolitoare, adică fix proiectele pentru care nu sunt bani anul ăsta. Da’ las că-i bine, măcar mai ia o căpuşă politică o leafă-n plus.

Apropos de drumuri, ar fi ceva de spus şi despre Căile Ferate. România ar putea intra în traseul unei linii de cale ferată de mare viteză, care traversează mai multe ţări ale Uniunii Europene. Spunem „ar putea“ pentru că nu suntem foarte siguri că asta o să se şi întâmple. Proiectul ar putea fi finanţat în cea mai mare parte de UE, singura condiţie fiind ca Ministerul Transporturilor să-l şi depună la Uniune pentru aprobare. Ceea ce ministerul nu face, întrucât subsecretarul de stat de la PD-L, Constantin Axinia, a cam strâmbat din nas când a auzit de cale ferată de mare viteză, motivând că nu ne trebuie aşa ceva deocamdată.

Păi, normal că nu. Autostrăzi nu, cale ferată nu, mai bine aşteptăm să se introducă transportul în comun cu navete spaţiale, că n-are rost să muncim degeaba până atunci. D-aici!

3 thoughts on “Bârfe, şmenuri, şuşanale!

  1. Ce bataie a fost in parlament.

    Doamne la ce s-a ajuns, nu stiu ce sa mai zic caci ma lasa si fara cuvinte parlamentarii astia ai nostrii. Ramane sa vedem daca or sa taie salariile si pensiile. Probabil ca da.

    Dumnezeu Sa Ne Ajute!

  2. Motiunea de cenzura a fost respinsa! Guvernul ramane in functie, iar salariile si pensiile vor fi taiate. Romania intra in faza a2a a crizei. Rata mortalitatii va creste considerabil datorita lipsurilor financiare, o duceam foarte prost pana acum insa acum devine un cosmar. Cati batrani or sa moara ca nu au ce manca, nici nu mai vorbim de medicamente, cati oameni or sa rabde de foame?

    Situatia in urmatoarele 3 luni va degenera complet, la sfarsitul anului va incepe faza a3a a crizei, prabusirea monedei si lipsa resurselor de energie.

    Dumnezeu Sa Ne Ajute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *