Recomand: District 9

În sfârşit am văzut un film cu extratereştrii făcut cum trebuie!

Povestea pe scurt: Nişte extratereştrii de seamănă cu gândacii de bucătărie au fost nevoiţi să facă un popas pe Terra! N-au mai plecat/N-au mai fost lăsaţi să plece … erau cam 1 – 2 mil în nava lor! Consiliu global a hotărât să-i cazeze exact acolo unde aterizaseră, adică în Johannesburg, Africa de Sud!

Johannesburg arată într-un mare fel şi cred că era timpul ca extratereştrii să ajungă şi altundeva decât în Washington DC, parcă prea USA e buricul Pământului când e vorba de viaţa extraterestră.

Gândacii trăiau în ghetoul negrilor africani (District 9) şi începuseră să se comporte asemenea (jocuri de noroc, prostituţie, un fel de bătăi cu cocoşi)! 😀 Compania multinaţională care se ocupa de protecţie nu stătea cuminte, ei făcea experimente pe gândaci şi mai mult decât atât, ei doreau să-şi însuşească armele lor. Un băiat de era cam pămpălău devin cel mai căutat om de pe planetă, asta după ce el s-a jucat cu ceva şi ADN-ul lui se combinase cu cel extraterestru şi astfel putea folosi armele lor! Aaaa, am uitat … doar gândacii puteau folosi armele, nu şi oamenii deşi ăştia făcuseră pe dracu în patru şi tot degeaba!

Şi dă-i bătăi şi lupte de gherilă şi nave extraterestre şi mult sânge şi vulgarităţi şi o poveste de dragoste, dar fără sex şi explozii şi tehnologie şi şi şi de toate!  

 

 

Chestii mişto: Johannesburg arată ca în filme, ca să zic aşa, adică super! Accentul limbii engleze în Africa de Sud dă farmec filmului, iar expresia cea mai des întâlnită în film e „Fack you!”, dar zisă cu pasiune! 😛

La început am crezut că-i un fel de documentar prost, dar când am văzut efectele speciale din film am zis: „wow, nici la asta nu mă aşteptam!”

Ce nu mi-a plăcut a fost că s-a terminat fără sfârşit! Adică ăia ce urmează să facă? Se întorc şi atacă? Se întorc şi îl salvează pe pămpălău? Frazele scrise la sfârşitul filmului nu răspund la toate întrebările … cred că se pregăteşte partea a II a!

Filmul rulează la mall în perioada asta (cred că în orice mall din ţară) şi-şi merită banii! E super super, nebunie curată!

4 thoughts on “Recomand: District 9

  1. La mine in orasel sunt doua cinematografe, pana vine la unul dintre ele il vad din review-uri.
    Cred ca pun mousul si-l iau de pe torrent 🙂

  2. Exact ce ziceam si eu! Aiurea e ca are un clip de prezentare f slab! Eu l-am vazut din lipsa altor optiuni, traind cu impresia ca e un documentar f slab … m-am inselat! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *