Cultură compromisă!

Controversă la CNN:

Muslim women in France are denied the right to wear “burqinis” (is a burqa-bikini, that covers the entire body) to pools.

CNN`ului nu-i vine să creadă că Franţa este atât de insensibilă la „Muslim culture”!

Insensibili zic? Ce tupeu! Cum se face că doar America şi Europa sunt rugate să se abată de la cultura lor şi să facă compromisuri când e vorba de altii şi în special de musulmani? Ce au ei asa de special?

Aşa cum şi ei se simt nedreptăţiţi pentru că, chipurile,  nu li se respectă tradiţiile şi cultura, la fel de bine ar putea fi valabilă şi vice-versa. Poate ÎN FRANŢA, unde musulmancele trăiesc, este tot o tradiţie ca femeile să poarte bikini la piscină!

Când femeile din tarile europene sau din N. America sunt `rugate` să se abată sau să renunţe la lunga lor credinţă/tradiţie de către musulmani, nu mai sare nimeni de fund în sus, ba mai mult, se aşteaptă ca ele să facă asta automat, fără să comenteze, iar dacă nu se întâmplă sunt criticate!

Dacă EU eram preşedintele Franţei le-aş fi spus reprezentanţilor comunitaţii musulmane de acolo că femeile lor pot începe să poarte “burqinis” la piscină sau pe plajă atunci când franţuzoaicele de altă religie vor putea purta fuste mini când vizitează Mecca! Nu este o cerinţă nebună … poate la noi în Franţa asta-i tradiţia, ca femeile să poarte doar fuste mini pe stradă! Unde-i diferenţa între cerinţe?

Păi dacă vrem egalitate, atunci să fie reciprocă! Adică de ce noi tot timpul să vă îngăduim cele mai bizare cerinţe, deşi sunteţi oaspeţi, iar când noi cerem răspuns similar să nu ni se ofere doar pentru că la voi e altfel!(?) Dacă acceptam eu, ca preşedinte al Franţei, asta le-aş fi mai zis: Pai şi la noi era diferit, dar uite că pentru voi am făcut o excepţie … deci fuste scurte, da?

Mă bucur că unele ţări au în conducere şi conducători responsabili, poate va veni şi vremea noastră …

P.S. Era doar un exemplu acesta cu musulmanii, ar putea fi vorba de orice altă grupare de persoane. Criteriile nu sunt doar cele religioase ci pot fi culturale, etnice sau în fucţie de sex, vârstă, rasă etc.

0 thoughts on “Cultură compromisă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *