Porunca a VII a

În scrierea de tipar, cifra şapte arată astfel: 7. Când o scriem însă de mână, o tăiem cu o linie orizontală. V-aţi întrebat vreodată de ce?

Se spune că după ce Dumnezeu l-a chemat pe Moise pe munte să-i dicteze cele zece porunci, acesta i-a adunat pe oameni să le vorbească despre ele. Când a ajuns la a şaptea poruncă, „Să nu preacurveşti” (să nu râvneşti la nevasta aproapelui tău), cei mai mulţi dintre bărbaţi au început să strige:

 – Tăiaţi şaptele, tăiaţi şaptele, tăiaţi şaptele!

5 thoughts on “Porunca a VII a

 1. La biserica, preotul se intalneste cu un tanar enorias:
  – Ce te aduce la biserica, Ioane?
  – Parinte, am venit sa ma spovedesc!
  – Nu-i nevoie, ti-am citit blogul…

  Apropos de ce zicea Emil!

  Mr. Sport ai perfecta dreptate. `Sarac cu duhul` in contextul bibilic inseamna omul nepatimas. E bine ca in credinta precum si in alte lucruri sa fii moderat nu cum sunt alti cititori ai acestui blog care din prea multa pasiune, dar pasiune fara fundament, tot gasesc lucruri ce le catalogheaza generic `afront la adresa lor si a ceea ce cred`. Imi place ca se gasesc destepti gata sa spuna ca tot timpul gresesc chiar de e vorba de politica (asa cum intr-un timp primeam commenturi de la fanii pnl, unele din cauza injuriilor treceau direct in spam), sport sau religie!

  Revenint, sarc cu duhul = omul care nu este stapanit de nici un duh necurat*, adica gol de patimi si pacate … omul sfant, desavarsit!

  *duhul maniei, duhul curviei, duhul pizmei, duhul betiei, duhul mandriei, duhul trandaviei, duhul slavei desarte, etc.

  Deci … e de rau! 😀 Daca tot suntem in situatia asta mai strica sa taiem 7`le? Aici ori o dai, ori n-o dai! Totul sau nimic! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *