Cum ar trebui să fie şeful?

Eu sunt un puturos … adică nu, îmi fac treaba decent. Dacă aş vrea să mă dau mare aş putea spune că sunt un priceput la ceea ce fac … undeva poate peste medie, dar asta nu înseamnă că nu-s un puturos.

Stilul meu e unul special, probabil ăsta e motivul principal pentru care mă fac plăcut fără să fiu libidinos şi cu toate astea duc treaba la capăt când trebuie şi cum trebuie. Ziceam că-s puturos pentru că mie nu-mi place să fac lucruri ce ţin de … să zicem birocraţie. Un lucru mai ciudat decât să fac hârtii, dosare, proiecte & co nu cred că poate fi sau dacă stau să mă gândesc … cred că sigurul lucru mai neplăcut decât ce ziceam mai devreme ar fi să lucrez într-o fabrică de tigăi de teflon!

Eu nu pot sta la pc şi să-l butonez pentru a face tabele şi grafice, eu sunt de acţiune! Mi-mi place să-mi fac treaba atâta câtă e, nu în plus, niciodată în plus! Nu mă ofer să fac parte din echipe ce lucrează la proiecte de peste program sau pro bono!

Aşa leneş cum sunt, am totuşi nişte reguli:

1. la mine pauzele sunt pauze

2. munca e şi ea tot ca o pauză … asta pentru că mă pricep atât de bine la ceea ce fac încât mi se pare că e o pauză continuă  

Când se cer voluntari pentru nu ştiu ce, eu mă fac că nu aud şi chiar de aş avea un moment de nebunie în care aş dori să fac ceva, oricum nu-s nominalizat că mă ştiu toţi de puturos!

O dilemă: Stăteam şi mă gândeam … dacă ar fi să se aleagă noul şef, nu să fie impus de către conducere, iar cei ce-l aleg prin vot să fie angajaţii, tu pe cine ai vota?

Probabil aş prefera ca şeful meu să fie colegul ce tot timpul e activ la muncă, interesat de toate şi implicat în toate … cel ce la şcoală stătea în plima bancă cu mâna mereu sus! Ăla merită să fie şef pentru că lui îi pasă de firmă!

Dar … dacă ajunge şef şi ne pune pe toţi la muncă? Ba chiar ne-ar putea obliga să muncim `exagerat de serios`! El ar vrea să se afirme şi vrea rezultate, deci ne va biciui ca pe sclavii de pe plantaţie doar doar să ne facem treaba.

Dacă l-aş vota pe cel de este în gânduri, simţiri şi lene cu mine ar fi super, doar că atunci chiar ar fi destrăbălare la muncă … lucru ce ar duce la faliment administrativ? Sancţiuni? Nu e bine nici aşa, nici aşa … păi pe cine să votez?

De votat eu am votat şi şefa mea e cea mai tare şefă din lume! Este autoritară şi face la dosare de le ia necuratul pe toate, da, atât de multe! Ce e mişto e că m-am dat pe lângă ea şi trece cu vederea că nu fac nimic din ceea ce îmi cere, ba chiar mă ajută … nu că ar face ea totul! Nu nu, chiar nu! Pe româneşte spus … îmi dă mură în gură! … ca la proşti, adică leneşi! 🙂

Revenind … pe cine aţi fi votat voi? Trebuia să candidez că nu se ştie niciodată cum ajung un fel de şef de directori …

13 thoughts on “Cum ar trebui să fie şeful?

 1. nu stiu cum trebuie sa fie seful si nu imi bat capul ca oricum nu va fi cum vreau eu…sau majoritatea nu sunt…ca d-aia sunt sefi…
  Cert e ca articolul e bun si vreau sa il pun(recomandare) in grupul Tinerii Bloggeri ca sa il vada si ceilalti…
  sanatate…

 2. Seful trebuie corelat cu locul de munca.
  La un loc de munca unde esti remunerat cu, sa zicem, 5000 de RON as prefera un sef care sa aiba autoritate, sa stie meserie, sa fie spirt sa ne terminam treaba bine si dupa 8 ore sa plecam acasa. Munca, munca, dar am 2000 de RON din cei 5000 pe care ii sparg in weekend-uri si ma relaxez.

  La actualul loc de munca, remuneratia este minuscula, fata de ce stiu sa fac si ce am facut in cei 17 ani de cand muncesc aici.
  Dupa un anumit timp, mi-am dat seama ca nu munca este cea care-ti creste salariul, este altceva, ceva ce eu nu pot face, pupaturi in fund la sefi.
  Deci ma doare la basca, pe altul nu prea pot aduce, ii ia prea mult sa invete ce stiu eu sa fac (meseria mea este cat se poate de complexa) si nu are cine sa-l invete :)) asa ca, prefer un sef care sa-mi faca viata usoara in cele 8 ore de serviciu.

 3. Perfect spus domnu Dan! Un sef este bun cand te lasa sa-ti vezi de treaba, doar ca uneori treaba unor nu este doar de a face ceea ce le place ci implica si hartii … lucru groaznic pentru unii dintre noi … iar un sef bun e cel ce nu le da o foarte mare importanta sau ti le face el ca oricum sta degeaba toata ziua!

  P.S. Sefa mea draga, vrei sa-mi trimit in e-mail tabelul ce trebuie sa-l completez cu testele initiale? Hai ca nu ma pricep … 🙁
  Achilianu: Cred ca poti face ce vrei cu el, dar vezi ca daca nu apar ca autor o sa ai de-a face cu avocatul meu care e un bulldog! 😀

 4. munca e şi ea tot ca o pauză … asta pentru că mă pricep atât de bine la ceea ce fac încât mi se pare că e o pauză continuă – ma gandeam ca de fapt iti place ceea ce faci si atunci iti faci treaba cu placere, ca si cum esti intr-o pauza continua.

  Despre cat de proceput esti, nu tu trebuie sa ne spui asta! 😉

 5. Un sef adevarat trebuie sa stie sa isi motiveze si sa isi conduca subordonatii fara ca acestia sa stie ca sunt condusi, sa stapaneasca o arta a manipularii dar in sensul bun al cuvantului, sa te faci ascultat dar sa nu-ti stie de frica. Undeva un echilibru intre bunatate si control.
  dar in Romania calitatea maxima a unui lider este sa stie sa minta, sa fure, sa faca parte din PDL?!

 6. Daaa, nu-mi aminti! Eu cred ca as fi un sef bun pentru ca stiu sa dau niste ordine de nu te vezi! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *