A halit-o în stil finlandez!

N-am avut prea mult timp de tv azi, dar când mi-am aruncat ochii am văzut că cei de la UDMR o dau la întoarsă acum, asta după ce preşedintele Băsescu Traian a preferat să nominalizeze la funcţia de prim-ministru pe un altul … croitor de profesie, cică!

La o asemenea decizie, Năstase Adrian a luat cuvântul în plenul parlamentului şi a ţinut un discurs în mai multe limbi de circulaţie internaţională … este de notorietate faptul că dânsul este un poliglot desăvârşit. Noroc cu reportul de la faţa locului, Sictireli, care a notat întregul discurs … în finlandeză.

Acesta a zis:

Doamnelor şi domnilor colegi. „Pyysin laskemaan munia mutta he valitsivat hallitus pula!”

 

Cu trimitere la cine? Asta vă întrebaţi? Ha! Păi cică actualul preşedinte se face vinovat de acest lucru. Nu ştiu ce dovezi deţine domnul Năstase, dar tind să-l cred! Cine a „hallitus pula” în opinia ta? Gestul e urât şi sper că regretat de cel ce l-a făcut. Mai mult ca sigur că nu peste foarte mult timp vor apărea şi dovezi în media în acest sens … un lucru de o aşa gravitate nu poate sta ascuns foarte multe timp, mai ales că este săvârşit de un preşedinte. Este împotriva firii să faci aşa ceva … cică marele bărbat politic! O scuză precum aceea că a făcut-o pentru că a fost nesigur pe el sau că s-a întâmplat şi e prima dată, nu merge cu mine. Nu-l mai cred!

 

Pentru cei ce nu stăpânesc la fel de bine ca şi mine limba finlandeză şi nu au un dicţionar prin zonă o să vă traduc:

Doamnelor şi domnilor colegi: “Am cerut să-mi numere ouăle, dar ei au preferat criza guvernamentală“.

Păi e posibil aşa ceva? Ăsta mai vrea 5 ani preşedinte după ce în jurul lui a semănat doar haos? Nu e corect, suntem un popor bun şi merităm o soartă mai bună! Adică, acum … cum o vrea Dumnezeu!

10 thoughts on “A halit-o în stil finlandez!

 1. Daca nu mi-a placut scoala la timpul potrivit … acum la 25 de ani, aproape, am inceput iar sa merg, doar ca din spatele catedrei! Am schimbat armele cum au facut romanii in al II lea RM! 🙂

  Pai daca am net la mine in cabinet ar fi pacat sa nu-l folosesc si pentru placere, nu doar pentru `afaceri`! 😀

 2. Ne descurcam de minune … ele se dau la mine, eu ma fac ca nu ma prind … ele insista, eu la fel! 🙂
  E ok, nu ma plang! Imi retraiesc anii din timpul liceului, doar ca acum nu-mi pune nimeni 3 mie! 😀

 3. After your first comment I`ve visited your blog „Introduced Islam to the world”, and I`m sorry if I was rude, but 2 days ago I listened what Wafa Sultan said about `women in islam` and my question is: Was Mahomed’s second wife only 6 years old?

  P.S. Sigur ca da, prieteni! 🙂

 4. „Bună ziua, vă dragi ţară din România Oras: Bucuresti sunt.
  Vă mulţumesc că am preluat. Strigari au fost neclare şi nu am dat seama ce le-aţi scris . .
  Dacă aţi răspuns nu deranjez să scrie în limba engleză sau română. Până I a face I a putea răspunde la întrebarea dumneavoastră.
  Sper ca am prieteni buni.
  Eu sunt calea ta ochii.
  Multumit

 5. Bună ziua dragi şi prieten respectat de întrebare pe care mi-a cerut vă mulţumesc.
  A pus o întrebare bună.
  Fie că este adevărat că Profetul Islamului spun de 6 ani-fată vechi a fost căsătorit?
  Ca răspuns la întrebarea dumneavoastră trebuie să vă spun aceasta o problemă din cele mai mari calomnie şi unele minciună că unele duşmanii reală a Islamului pentru Profet care le-au scris cartea ca acesta să poată promova.
  Această întrebare nu este corect din mai multe motive.
  1: În cazul în care discuţia a fost în Coran şi Dumnezeu a spus acest lucru este acceptat şi m-am simţit acceptat, dar nu a ajuns la Coran
  2: Nici un om nu accepta sanity de un an de 50 ani cu un bărbat de 6 ani-fată vechi se căsători sau cum să ajungă la omul care este divin mesagerul că Dumnezeu a trimis poporul său este de orientare pentru că acest model este o calomnie altele este foarte mare.
  3: Am iranienii au o spunând că putem spune că prevaricator de memorie este redus Cei care au spus: Profetul Ayshh de a doua soţie, la momentul căsătoriei a avut 6 ani ştiau că minciunile lor va fi dezvăluit o zi.
  Multe dintre carte istorice: Asma Ayshh sora mai mare care a avut 10 ani numele său a fost mai mare şi în acelaşi timp, de migraţie a Asma Profetului 27 de ani a avut Ayshh acest caz (a doua soţie a Profetului) la data de Anul căsătorie migraţiei dintre primii 17 ani. problema celor care se află pentru a promova o foarte mare şi le promovează intenţia lor de a umili inamicul şi Profetul a islamului si a musulmanilor.
  Aş putea face pentru a va convinge?
  O altă întrebare este dacă aş fi avut ca a intreba eu. Sunt de aşteptare pentru tine.

 6. Bună ziua la tine prieten drag

  Din păcate, calculatorul meu nu se va deschide acest site. Dacă am înţeles acest site se va deschide într-un difuzor de vorbim traducator Nu-mi place sham. Posturi sunt, prin I (instrumente Pars), traduceri, dar pot de film, nu.
  Dumneavoastră dacă doriţi să scrie despre el.
  Mulţumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *