Şi nu-mi plac adolescenţii!

Întâi de toate să lămurim titlul. Nu urăsc adolescenţii, nu toţi, dar mă scot din minţi cei de-s deştepţi! În categoria ‘adolescenţi enervanţi’ predomină tinerele domnişoare (fetele de 16 – 18 anişori) care se dau mai deştepte decât toţi cei din jurul lor. De boala asta suferă în general cele urâţele şi plinuţe şi care sunt prezente la toate sindrofiile din cadrul şcolii … cele de-s înscrise la tot felul de cercuri şi activităţi extraşcolare … cele de cred că-s importante, iar singurul motiv pentru care nu au prieteni printre colegi este că toţi sunt geloşi pe ele, plus că-s ignoranţi, proşti, imaturi şi tot timpul horny!

Ele mă scot din minţi pentru că încearcă să raţionalizeze totul, deşi dacă ar avea un gram de luciditate ar şti că unele lucruri sunt magice! Ei, adolescenţii, văd prea multe prostii la televizor, pe net şi în reviste prosteşti şi cred că aşa e lumea … cea explicată de paranoici sau persoane ce profită de inocenţa unor astfel de copii slabi de înger.

Adolescenţii de se dau deştepţi, de fapt, au lipsuri mari de cultură generală şi cu cât se aruncă mai mult spre acapararea sofiei cu atât rătăcesc mai mult în necunoaştere. Ei iau de bună orice prostie şi o propovăduiesc cu atât de multă convingere încât orice argument le-ai da, pe tine te fac încuiat şi neştiutor.

Cum, spune-mi, cum să-i suport? Cum să nu-mi crească tensiunea şi să le spun câteva lucruri prin care să-i umilesc? Norocul meu e că doar în mediul virtual există astfel de persoane … poate şi pentru că în societate nu se fac văzuţi.

Ajung nişte frânturi de adevăr, în mintea lor, adevăruri de credinţă! Cum e posibil? Nu ştiu! Cum îi depistezi? Simplu … după ce spun acea frază de mare complexitate, îi rogi să-ţi explice contextul, să o dezvolte, să spună în continuare ce s-a întâmplat … nu va şti. Ei sunt doar nişte semidocţi ce au văzut undeva fraza ca o roată într-un mecanism imens, ei nu cunosc povestea întregii rotiţe, a fiecărei rotiţe în parte. Poate roata nici nu-şi avea rostul acolo, ci a fost pusă prin manipulare, dar asta nu mai contează pentru ei! Orice ai face, nu le adu tu argumente pentru că nu au puterea să spună ceva contra, vor sări la următorul lucru, care de obicei e o mai mare imbecilitate decât primul.

Sunt sătul de băieţi deştepţi de-s proşti. Sunt sătul de fete de şi-au câştigat erudiţia la tv sau pe forumuri. Sunt sătul de cultura nord americană care-i de-o prostie rar întâlnită. Sunt sătul că tinerii, mândria ţării, care sunt deconectaţi de la viaţa reală şi care-mi vorbesc prin citate, posedă un limbaj atât de ireal şi care nu spune nimic. Adolescenţii deştepţi vorbesc discuţii şi nu spun nimic!

N-ai cu cine … dar mie cine-mi va plăti pensia?

5 thoughts on “Şi nu-mi plac adolescenţii!

  1. Pffffff! Da revoltat mai esti! Eu am vazut multi adolescenti, in special pe bloguri, care au ceva de spus si multi sunt chiar mai „buni” decat eram tu, eu..si alti la aceasi varsta. Si tu iti mai fa griji, au ei grija de pensia ta.

  2. In primul rand, nu apreciez faptul ca te-ai luat de adolescentii CARE FAC CEVA. Sa inteleg ca preferi tinerele adolescente care imbraca niste fustite scurte, sunt blonde cu ochii verzi, la ore filmeaza cum unu ii pune coarne profesoarei, se duc noaptea in oras si isi arata calitatile la bara, se intorc acasa, intra pe blog si baga doua injuraturi unor adolescenti care scriu si incearca sa faca ceva. Eu una nu apreciez oamenii care nu vor. Mi se pare trista viata unui adolescent care se limiteaza la a merge la scoala, a veni acasa, a dormi, a iesi in oras, a dori, a merge la socala, a veni acasa.. etc. Destul ca prin ceea ce facem ajungem sa ne robotizam, e rau sa avem activitati extra-scolare. Si nu, nu doar grasele si uratele fac asta, cel putin eu nu ma consider nici grasa nici urata. Acum depinde de fiecare cum il vede pe celalalt. Cum spuneai si tu legat de rau, asa pot sa zic si eu urat, nu exista oameni urati, exista doar oameni care nu ii vad pe ceilalti frumosi.

    In al doilea rand, ai vrea ca la 18 ani sa nu incerc sa rationalizez? Pai sa luam exemplu o relatie intre doi adolescenti, baiatul fiind mai mare decat fata. Iti imaginezi daca ea nu ar rationaliza si s-ar lasa mereu purtata de val? Pai ar ajunge in a 3a luna cu copil dupa primele 4 luni de relatie. E bine sa rationalizezi si sa constientizezi, iar dupa ce capeti experienta te mai poti lasa si purtat de val si sa incepi sa cunosti magia lucrurilor.

    Cat despre fraze sofisticate si toate cele, pune-te in situatia unor copii, adolescenti, care vor sa iasa in evidenta cu ceva. Care simt nevoia sa fie apreciati si sa le zica cineva un cuvant de bine. Desi nu pare important, sa stii ca orice apreciere, cat de mica, la varsta mea iti da aripi. E ok sa nu exagerezi, dar la fel trebuie intelesi si ei.

    Eu propun sa nu mai dam vina pe toti adolescentii si sa incercam sa ii intelegem pe cei care vor sa transmita ceva. Putini, multi, ei sunt mult mai de apreciat decat cei care dor in nepasare.

    Parerea mea maestre, sa nu fie cu suparare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *