Anarhia-n globalizarea UPC!

Motto: Liberalismul este tot un fel de Anarhie, dar pentru oamenii bogaţi!

Azi, ca niciodată, am înţeles perfect de ce sunt atâtea persoane care pun suflet la nişte adunări antiglobalizare, mintinguri anti G8, anti summit NATO & co.

Introducere: Pot spune că sunt fascinat de ceea ce reprezintă anarhia ca filosofie politică, dar om serios cum sunt am gândit cu capul meu şi am zis:

– Care-i treaba dacă va fi un guvern mondial condus de către masoni sau de Bilderberg Group? Chiar nu-mi pasă … sau dacă stau bine să mă gândesc, poate aşa are şi neamul ăsta şansă să fie condus cum trebuie. O monedă planetară nu sună chiar aşa rău, gata cu ţeparii de la schimburile valutare, iar o singură limbă acceptată unanim de întreaga umanitate sună super …

Cuprinsul: Băi, uite că abia acum am înţeles de ce ceea ce pare a fi un lucru super ok, de fapt e cea mai mare prostie ce bântuie minţile oamenilor. Las-o pe aia de zice că ne vor controla şi vom fi precum vitele sau negri pe plantaţie, iar nişte neni de acolo de sus, din vârful piramidei, ne vor controla viaţa … ştii ceva, viaţa mea e controlată şi acum de ceea ce noi numim generic ‘societate’.

Pe mine ce m-ar termina ar fi … uite că am o poveste:

A fost o zi specială cea de azi. Atât de specială că m-am trezit la şcoală că am 3 ore consecutive libere. Mişto era dacă erau ultimele 3 ore, dar uite că n-am eu chiar atât de mult noroc precum mă lăudam. Ce am făcut la aflarea veştii e de-a dreptul firesc … m-am dus acasă, doar nu era să stau la mine în cabinet 3 ore.

Cei ce-mi dau net-ul sunt cei de la UPC. Tot ei sunt cei de-mi dau imaginile animate ce intră în cutia ce poartă hramul de ‘televizor’. La mustaţă nu am ales pachetul ce includea şi telefonia fixă … asta pentru că acum nişte ani nu exista posibilitatea să-ţi păstrezi numărul, iar acum că există am uitat şi bine am făcut.

Ajung acasă şi dau drumu la tv … purici. Am mâncat în linişte! Deschid pc-ul şi nexam net! Sun la UPC şi după 10 min de melodii şi voci suave de roboţi dau de un om.  „Se lucrează bla bla!”

Cum era dacă globalizarea făcea ca toate firmele să devină una singură? Păi când cădea un server cădea tot ce-i pe lumea asta. Noroc că am fixul de la Romtelecom, altfel nici nu puteam suna la ei … sau puteam de la mobil. Dar dacă la 1 leu în plus îmi dădeau şi mobil, atunci cum sunam când le cădea lor satelitul? Uite de ce e bună diversitate, nu te bazezi pe unul singur …

Am sau n-am dreptate?

Şi a stat fratele vostru singur cuc vreo 2 ore jumate prin casă, iar de supărare am şters praful în cameră, am făcut popcorn, mi-am tăiat unghiile and other stuff.

Încheiere: Cum e posibil să le pice ăstora tot sistemul informatic de nu mai aveam nici cablu nici net? Hai una din ele înţeleg, dar ambele e chiar bizar! Adică ce mai există astăzi şi să nu fie legat la un pc? Nimic! Până şi duşul mi-l pornesc de pe net, ca atunci când intru în baie apa să aibe temperatura optimă! 🙂

Chiar şi aşa … la ce venituri nesimţite are firma asta, UPC, un sistem mai bun şi mai eficient de îndreptare a erorilor, atunci când apar, nu găsesc? Na graficul cu venituri şi-s curios care-i scuza lor!

Jos sistemul, jos monopolul, jos găştile!

Susţin Revoluţia Bunului-Simţ (click)

7 thoughts on “Anarhia-n globalizarea UPC!

  1. n-am inteles aici despre ce vorbesti exact : cea ce ai descris tu la inceputul articolului e anarhia capitalista, un mod de societate propus de bogatani in care nu ar mai exista stat si totul ar fi trecut la privat. Cand te nasti ai contract, cand te duci la scoala cu contract, la munca cu contrat, bloc cu contract, autobuz cu contract; fara o impozitare de la stat. E ceva in genul cum e SUA cu asigurarea privata de sanatate. Nu iti opreste statul impozite pentru un serviciu public. Vrei sa ai asigurare in caz ca ti se intampla ceva, bun. Nu vrei, sugi cand ti se intampla. Si logic prin frica asta automat iti faci asigurare.

    Liberalismul nu are absolut nimic de vazut cu anarhia, dreapta =/= stanga. In liberalism tu ai dreptul sa fii burghez cu afacere. In anarhie nu exista bani, o comunitate de oameni munceste pentru ea insasi pentru binele tuturor, ‘omenirii’.

    ///

    On-topic : UPC e noul nume pentru Astral de cand a fost cumparat. Brandul nu reprezinta neaparat produsul.
    -frunza- *cough-cough*

  2. Si nu suna bine prima parte? ok, multe contracte, dar macar sunt stapan pe banii mei, nimeni nu-mi pune mana in buzunar … ori banii nu mai ajung nicaieri, deci unde-s avantajele democratiei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *