Recomand: Endgame

Un film deştept rău ce abundă în dialog. Cred că e primul film, după o bună perioadă de timp, pe care pot, cu mâna pe inimă, să-l recomand oricui! Acţiunea are loc în Africa de Sud pe timpul încarcerării lui Nelson Mandela. Rolul lui în film este minim, deşi în abolirea apartheidului* a fost personajul principal, doar că în Endgame sunt prezentate jocurile ce-s mai puţine cunoscute de către publicul larg. Nu-i un documentar, ci un film bazat pe o poveste reală!

Oare când va interesa şi pe cineva la nivel European/Mondial să facă un film despre revoluţia noastră din ’89? Nu socotesc filmele româneşti pe tema asta ca fiind demne de menţionat pentru că sunt … cel mult mediocre. Vreau să văd un film care să fie film şi în care să fie actori. Actori nu auzi!? Nu-i vreau pe cei de joacă în filme cu ţigani şi telenovele, nu-i vreau pe monştri sacrii ce doar pentru că au avut o carieră în acele vremuri tulburi să-i slăvim şi acum, deşi talentul lor a rămas la PCR!

*Apartheidul (care în limba african înseamnă separare) este un sistem social, politic şi economic rasist impus de guvernele minorităţii albe din Africa de Sud de-a lungul secolului XX. Apartheidul prevedea segregarea raselor (locuirea separată) iar majorităţii negre i se interzicea, printre altele, dreptul la vot şi libera circulaţie. În sens larg,  apartheidul desemnează politica de separare a comunităţilor etnice sau rasiale diferite. Practica apartheidului a fost frecvent pusă în practică în istoria modernă. Termenul însă se referă la cazul sud-african.

Istoria apartheidului acoperă perioada cuprinsă între anii 1948, când a fost creat, până în 1990-1994, când s-au organizat primele alegeri libere. Apartheidul este tema centrală în jurul căreia s-a petrecut istoria Africii de Sud în perioada de după Al Doilea Război Mondial.

Cine are chef să-l vadă online, la o calitate decentă, o poate face dând click aici, dar eu recomand să mergeţi la cinematograf. Doar astfel casele de producţie vor mai investi bani şi în alte filme de bună calitate. Vizionare plăcută!

7 thoughts on “Recomand: Endgame

 1. Eu nu fac asa, desi altii mi-au facut-o! Si mi-au zis niste colegi de la fac ca au fost in mall la un film frantuzesc si ma duc si eu ca bou cu una si ghici ce .. o panarama completa (filmul, nu fata) … noroc ca eram intuneric in sala …

 2. E un film tare + ca joaca tipu ala din 300 de Spartani! Dar pe el nu l-am recomandat ca e un film clasic american: Arme, explozii, gagici misto, SF, sange si lipsa unui scenariu, iar de dialoguri nici nu mai zic, multi de fuck! 🙂

 3. E he he…până ajung eu la cinema, tot netu’ e baza…
  Apropo,dar cu ce actori vrei tu filmul românesc? Din ce-am înţeles eu, actorii vechi, aşa numiţii monştri sacri, nu-i vrei, ăştia noi joacă mai toţi în telenovele…deci, care să fie ?

 4. Pai asta e farmecul filmului, arata ca unele lucruri sunt mai simple decat credem noi! In simplitate e solutia! 🙂

  Gamer e un film ce probabil are succes la cei din primele clase de liceu.

 5. Daca e ceva de notat/admirat in Endgame, as risca sa zic ca intreaga sa constructie, coloana sonora si felul in care se foloseste camera contribuie si chiar reusesc 100% sa transmita o tensiune continua, crescanda din fapte, intamplari si dialoguri aparent nesemnificative
  In rest, nu stiu de ce, la final am ramas cu impresia ca nu-mi prea vine sa cred ca totul s-a rezumat la atat. Sunt inclinat sa cred ca s-a romantat mult
  Cat despre Gamer, mai bine revedeti orice serie din Matrix 🙂
  In concluzie, daca pornim de la clasicul „fara poezie, viata e pustiu”, recomandarea nu-i chiar de ignorat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *