Dialog infantil!

– Nu mai stau o clipă în casa asta! Mulţumesc că mi-ai închis valizele. E un semn că trebuie să plec, spune soţia, în vocea căreia se simţea o undă de nesiguranţă.

– Ascultă-mă doar câteva minute şi apoi, dacă nu vrei să mai stai, nu te pot forţa, îşi plânse el cuvintele.

– Ce-ai putea să-mi mai spui? De ce n-ai făcut-o până acum? Hai, spune repede, că sunt hotărâtă să nu mă joc, se răsti ea în timp ce se aşeză pe marginea patului, de cealaltă parte a valizelor.

– Uite, spuse el frângându-şi mâinile, eu am greşit de prea multe ori. Ştiu că te-am rănit cu felul meu de a fi şi pe deasupra nici n-am avut curajul să-ţi spun ce mă nemulţumeşte. Nu te merit. Dacă vei pleca, să-ţi rămână în minte cuvintele mele: eu te iubesc, deşi nu am ştiut să-ţi arăt iubirea mea. Am îngropat-o uneori în mânie, în teamă, în ruşine, dar acum, uite o scot la suprafaţă. Măcar acum, deşi mi se pare destul de târziu. Te rog să ne mai dăm o şansă, să mai pornim odată pe drumul iubirii noastre! Poate mărturisirea mea te va convinge. În fiecare zi ţi-am cumpărat o ciocolată şi mi-am zis că, dacă mă vei întâmpina cu un zâmbet, să ţi-o dăruiesc. Dar tu erai obosită şi necăjită că totdeauna veneam târziu şi numai de zâmbet nu-ţi ardea, iar eu am amânat mereu darul pentru tine.

Se ridică şi, de pe şifonier, coborî un geamantan şi în deschise. Era plin cu ciocolate de diferite culori şi mărimi.

– Chiar ai făcut tu asta pentru mine? spuse ea ridicându-se.

Îşi dezbrăcă pardesiul, veni lângă el şi-l îmbrăţişă.

– Atât timp am avut lângă mine un trandafir şi nu l-am văzut din cauza spinilor.

Se depărtă puţin de el şi-i oferi un zâmbet printre lacrimi.

– E cel mai frumos dar din lume pe care l-am putut avea vreodată, spuse ea bucuroasă.

Nimic mai mult decât un zâmbet! A doua zi, lângă tomberonul de gunoi, erau aruncate două valize goale.

6 thoughts on “Dialog infantil!

  1. Pic de romantism nu aveti …

    @Pavel & @petrica : Ciocolata au mancat-o impreuna si valizale aruncate erau alea cu haine, dar goale, semn ca ea a ramas acasa. Plus nu s-a ingrasat pentru ca vezi cat de a dracu si rea e. Iti inchipui ca o fire asa agitata poate fi supraponderala? Asta e spirt, nu gluma! 😀

    @ Horia Mogulescu : Nu e, dar ar putea fi Basescu si Vantu, care iubindu-se ei niste ani buni s-au hotarat sa i-o faca lu Geoana, iar el cum e mai prostut … aaaa Geoana e ciocolata pe care ei au mancat-o cu fulgi cu tot!

    @ sebra : Tot ce-i posibil, doar stii cat de smecheri sunt barbatii SAU e posibil sa fi fost pentru amanta, dar daca au intevenit lucruri neasteptate i-a dat ciocolata sotiei. Obrazul subtire cu cheltuiala se tine! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *