Cel mai tare este becul lui Thomas Alva Edison!

23 iulie 2009 este data când am postat textul „Gospodarul gospodăriei!„.

Întrebam acum ~5 luni, care-i treaba cu becurile ecologice? Este vorba de becurile ce arată precum nişte elemenţi ai unor calorifere comuniste … ca un mic neon întortocheat!

Azi, becul ecologic, a trecut la cele veşnice! Becul Philips, care a costat cât 20 din cele obişnuite, nu mai vrea să facă lumină, dar ştii ce? … cel clasic e în stare bună spre foarte bună!

Eu am plătit mulţi bani pentru o iluzie, o iluzie care ar fi trebuit să ţină o viaţă, care ar fi consumat mai puţină cantitate de energie electrică şi care … stai, oare investiţia a fost amortizată? Tind să cred că nu!

Am cumpărat acum unele obişnuite şi să vezi ce lumină caldă şi primitoare fac … păi mă omorau cele de radiau lumina aia, ciudat de albă, destinată omorârii vampirilor! 😀

P.S. BBC Romania, într-un articol decent, demonstrează cât de ecologice sunt aceste becuri ecologice … încă un mit dărâmat!

5 thoughts on “Cel mai tare este becul lui Thomas Alva Edison!

  1. Ok, se rezolva … greselile de tehnoredactare sunt inevitabile! Lasand asta, atunci eram sceptic, acum te cred. Totul a fost marketing si eu am cazut in plasa lor!

  2. Eu ti-am spus de atunci. Apropo, vezi ca la comentariul meu din articolul trecut am un „crede-ti”. Se poate corecta? Dau un bec 🙂

  3. stii tanti aia din anglia care si-a facut stoc pentru toata viata? si-a facut un calcul simplu: aprox durata de viata a becului, cam cat crede ea ca va mai trai si a luat un numar de becuri. culmea, tanti si-a motivat decizia tocmai prin faptul ca ii provoaca dureri de cap. oare cati bani si-or fi luat cercetatorii de la firmele de becuri economice sa le promoveze de bune?

  4. marketing si iar marketing, interesant e cum suntem manipulati in fiecare zi de catre companii care trebuie sa isi vanda produsele noi si sa ne schimbe comportamentul de consumator.

  5. @ denis: Am cumparat si eu 5 becuri albe pentru zile negre!

    @ Despre: Marketing e cuvantul pretentios, de fapt e vorba de clasica Manipulare! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *