Test de inteligenţă!

O femeie de serviciu trebuie să facă curăţenie în sediul unei firme, în care se utilizează trei becuri pentru a ilumina cele trei încăperi. Toate becurile sunt stinse şi comutatoarele se află în holul de la intrare, de unde nu se poate vedea în încăperi. Fiind singură în sediu, femeia de serviciu se duce în holul de la intrare, apasă pe comutatoare, după care se întoarce în încăperi unde îşi dă seama care comutator aprinde lumina din care încăpere. De unde ştie acest lucru?1

Blogul Big Bang [sursa]

1. Philip Carter, Teste de inteligenţă şi psihometrice, ed. Meteor Press, 2006

25 thoughts on “Test de inteligenţă!

 1. Păi logica mea de baltă (neuronul singuratic e alterat de etilice) , presupune că toate trei întrerupătoare aprindeau becul într-o singură cameră. Nu scrie nicăieri că fiecăare cameră are un bec sau că fiecărui comutator îi corespunde un bec. Doar trei becuri cu trei comutatoare. Hmmm… altă cale nu văd.

  P.S. Un poliţist găseşte un personaj spânzurat într-o cameră complet goală. Fără nici un fel de mobilier, fără nici un fel de ridicătură, doar o baltă jos. Cum a ajuns omul la cuiul din tavan? (răspunsul nu e practic, dar este unica variantă logică. Gândeşte abstract)

 2. @ Moroi: Omul inca era pe tavan!? 😀

  Pai nu, fiecarui bec ii corespunde un `buton` din comutator. Deci apasand pe unu se aprinde becul intr-o camera, dar eatrebuie sa stie carei camere ii corespunde fiecare comutator fara a face mai multe drumuri. Nu aprinde se duce sa vada unde-i lumina si tot asa. A zis ceva MrSport, dar nu-i chiar complet! 😀

  P.S. Astept si raspunsul la problema ta! 🙂

 3. La problema lui @Moroi cred ca avem de aface cu ceva de gheata pe care ala s-a urcat sa se spanzure.

  La testul tau, este vorba de caldura becului. Aprinde unul pentru cateva secunde, il stinge, il aprinde pe urmatorul, se duce in cele 3 incaperi unde gaseste: un bec aprins, unul cald si unul rece.

 4. @Dan…ruleazi fin. Fin de tot. BRAVO. Întradevăr omul s-a urcat pe un cub de gheaţă. S-a spânzurat şi cubul s-a topit.

  @Ionuţ. Nu am înţeles ce ai vrut să zici că omul era încă pe tavan. Da…ear încă…dar atârna. Răspunsul l-a dat Dan de la Spuse.ro.

  P.S. Altă problemă. Pe o stradă întunecată, fără lumini aprinse, fără lună plină, trece un negru, îmbrăcat în negru complet, şi totuşi l-am văzut. Cum e posibil ?

 5. @Moroi: l-ai făcut să râdă. Sau să se te înjure 😀 Important era să-şi dezvelească dantura, nu? 😉

 6. @Petrică…e logic că nu puteam să-l fac să râdă fără să-l văd. Dinţii se vedeau ulterior…nu? Logic răspunsul tău, dar nu e cel corect.

  Update la problemă: omul are gura închisă.

 7. Aveai lanternă sau eşti Superman. Personal, mi se pare mai logică a doua variantă…
  Sau avea el lanternă, cu care-şi lumina faţa strigând: „Hei, mă vedeţi? Sunt aici! Nu trageţi în pianist!…” Chestii de genul ăsta 😀

 8. 🙂 Good one’s. Ha ha ha… Nu m-am gândit că aş fi fratele lui Cyclop sau a lui Wolverine, dar răspunsul e mult mai simplu… Aştept titularul blogului să-şi dea cu părerea şi să ne spună răspunsul la întrebarea lui şi după aia voi da răspunsul la asta împreună cu o altă chestie mai interesantă.

 9. Ionuţ, nu te superi dacă ţi-l împrumut pe Moroi ca să-l bag la mine-n blogroll, nu? Ăsta-i singurul răspuns (cât de cât) deştept pe care pot să-l dau la testul ăsta de inteligenţă 😀

 10. 1. activeaza un comutator pentru o perioada definita de timp apoi il dezactiveaza
  2. activeaza urmatorul comutator
  3. se duce in camera si vede: unul e cald (cel activat prima data), unul e stins si celalalt e aprins. Astfel isi da seama care comutator corespunde fiecarei camere.

  pam pam! 😀

 11. @ petrică: Blogul lui Moroi e cel mai tare cand vine vorba de literatura si virilitate in peniţă! 😀

  @ Dan: Foarte aproape si totusi atat de departe! Pai le aprindea pe rand si dupa la pipait vedea (simtea) care e mai cald si care mai putin cald, dar ar fi putut interveni o eroare … factorul uman! Asa doar unu e cald, unu e rece ca nu a fost pornit niciodata, iar unul aprins! 😀

  @ klubbingman: Sa stii ca asa e! Toate invartelile le faci ori cu femeia de servici ori cu secretara! 😉

  @ Alexandra: Eu acum am venit de la destrabalare, pe ploaie! 🙂

  @ Moroi: Probabil i se vedeau palmele!?

  @ blogurim: Cine mai lucreaza 10 ore in ziua de azi!? Dintr-un program de 8 ore, eferctiv vreo 3 lucrezi, restu e can-can! 😀

 12. Hai breeeeee!
  Ce intelegi tu din ce este mai jos?!?

  „La testul tau, este vorba de caldura becului. Aprinde unul pentru cateva secunde, il stinge, il aprinde pe urmatorul, se duce in cele 3 incaperi unde gaseste: un bec aprins, unul cald si unul rece.”

  Aprinde unul pentru cateva secunde si il stinge – adica il va incalzi.
  Il aprinde pe urmatorul – adica il lasa aprins.
  Se duce in cele 3 incaperi – si gaseste ce a gasit si la tine, doar ca eu am zis asa: „un bec aprins, unul cald si unul rece”

  Ce ma iei tu cu „care e mai cald si care mai putin cald” cand eu am zis cald, aprins si stins, nu mai are treaba cu factorul uman.

  Deci, clar, imi vreau premiul, altfel fac contestatie 😀

 13. @ Ionuţ. Mulţumesc pentru „aplauzi”… Nu palmele nu i se vedeau. Afară era zi :)). Nu am zis nicăieri că ar fi noapte. Doar că orice om presupune că e noapte, odată ce zic „stradă întunecată”. :))

  P.S. Ultimul test Un câine are legată de coadă o conservă. De fiecare dată când aude zdrăngănind conserva, fuge mai tare. Iar o aude, iar accelerează ş.a.m.d. Care e viteza maximă (în teorie) pe care o poate atinge câinele?

 14. Hei inca o contestatie: de unde stiti daca e cald, mai putin cald sau frige, cum am zis eu? Si am fost singurul… care am zis de pipaite! :s

 15. Bine bine, toti sunteti inteligenti si rezolvati fara pic de efort testele astea. Daca nu erati asa, nu ati fi mai venit pe aici! Suntem niste castigatori si zic sa sunam la cel de a scris testul si sa-i spunem ca sunt mai multe posibilitati, nu numai una, asa cum zice el! 😀

  P.S. Voi cauta unu mai greu data viitoare!

 16. @Dan… Fin…fin de tot. Smooth, precum operatorul celor de la Real MCoy.
  @Ionut. Dan ne face mucii haturi la toti. Nu stiu daca le cauta pe Goagle sau chiar le stie, dar e bun tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *