Dumnezeu l-a pedepsit pe papa Alexandru al VI-lea, oferindu-i o moarte groaznică!

Rodrigo Borgia, cunoscut sub numele de papa Alexandru al VI-lea, a fost un personaj istoric foarte controversat. Papa şi fiul său Cezar aspirau la moştenirea cardinalului Adriano da Cornetto, care trecea drept cel mai bogat dintre cardinali. Dar cum bătrânul nu se mai hotăra să moară, se gândiră să folosească prilejul unei petreceri la ţară pentru a-l otrăvi.

Otrava a fost vărsată într-o sticlă de vin destinată anume cardinalului, dar întâmplarea a făcut ca paharnicul care ştia secretul sticlelor să lipsească în momentul în care papa, sosit mai devreme, ceru să bea: un alt servitor îi dădu sticla cu vin otrăvit! Otrava îşi făcu efectul abia câteva zile mai târziu.

Se încercară tot felul de remedii: antidoturi, băi în apă îngheţată. Unii pretind că, ajuns la disperare. Alexandru al Vl-lea a pus să fie spintecat un catâr şi s-a tăvălit în măruntaiele lui. Nimic nu ajută. Papa muri pe 18 august 1503 în cele mai cumplite dureri. “Corpul începuse să-i putrezească, făcea spume la gură cum face o oală pusă pe foc şi asta a durat până l-au îngropat. Se şi umflase îngrozitor, de nici nu mai semăna a om”, povesteşte un martor. Cadavrul său trezea o asemenea scârbă, încât nimeni nu voia să-l atingă. Un hamal a fost cel care a tras catafalcul, cu ajutorul unei funii, până la mormânt.

6 thoughts on “Dumnezeu l-a pedepsit pe papa Alexandru al VI-lea, oferindu-i o moarte groaznică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *