Nesimţirea, a patra putere în stat!

Până acum câteva zile aveam o problemă în a înţelege de ce unele persoane sunt nesimţite. Ei bine, acum ştiu! Poate o fi târziu, nu zic nu, doar am 25 de ani, dar acum mi s-au deschis ochii şi am realizat că oamenii nesimţiţi sunt aşa pentru că sunt foarte proşti.

Nu ştiu dacă tu ai realizat asta sau pur şi simplu ai încercat să le cauţi scuze simpatice de genul: mediul în care au crescut sau poate educaţia sau poate poate poate …

Nici un poate, cei nesimţiţi sunt aşa pentru că sunt foarte proşti! Îmi este imposibil să înţeleg cum cineva care are în faţa lui un om infinit mai deştept decât el, cu o educaţie şi o cultură aleasă, de la care ar putea învăţa ceva, poate fi atât de bădăran cu el! Nu te simţi umil în prezenţa lui şi nu-ţi doreşti să guşti din cunoaşterea lui? Nu!? Atunci lasă-ne pe noi să înţelegem! Cu ce drept tu îl întrerupi? Cu ce drept tu îl judeci şi râzi de el? Chiar este atât de greu să recunoşti că nu le ştii pe toate şi nu te pricepi la toate?

Mi-a creat o stare oribilă comportamentul unei ziariste la o emisiune tv. O doamnă/domnişoară blondă ce scrie la Evenimentul Zilei, parcă, şi are trăsături şi apucături barbare.

Că nu înţelegi e una, că nu eşti de acord cu ce se zice e alta, dar poţi sta locului în linişte până îşi termină expunerea cel de lângă tine? Păi cum să râzi? Nu cumva eşti asemenea elevilor din ciclul primar care fac ca toate visele atunci când un coleg citeste referatul lui despre plăcile tectonice? Ok, nu te interesează, dar stai în ignoranţa ta şi respectă-l, că doar a depus o muncă. Prin cum te comporţie eşti la fel de prost precum acela, doar că tu nu mai ai scuza vârstei!

E de înţeles totuşi … păi dacă tu nu te respecţi pe tine, având posibilitatea să acumulezi informaţii, cum poţi să-l respecţi pe cel de lângă tine? E o întrebare retorică!

2 thoughts on “Nesimţirea, a patra putere în stat!

  1. Prostia, nesimţirea, dobitocimea, răutatea, toate se leagă între ele, nu există una fără cealaltă şi din păcate se întâlnesc din ce în ce mai des la tot mai mulţi oameni. Trist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *