Subtitrările lui Petrică!

*prezenta postare este continuarea firească a celeia intitulată veverita_bc

Printre colegii mei din liceu era şi Petrică! Bine, pe el nu-l chema Petrică, ci Florin, dar pe ta-su îl cheam aşa şi nu mai ştiu exact cum, dar noi am ajuns să-i spuneam tot Petrică. Azi Petrică, mâine Petrică şi am terminat cinci ani de liceu, patru de facultate şi aproape doi de masterat şi tot aşa îi spunem, Petrică!

Ca o paranteză, tot el e cel ce prin clasa a XIII-a, când venise un profesor tânăr şi uşor antipatic nouă, că doar eram o clasă de 30 de băieţi şi greu ne intra cineva sub piele, s-a hotărât să-l asculte. Se uită prin catalog şi spune:

– S. Florin – Cătălin!

– Prezent!

– Ia spune-ne tu, ce lecţie ai avut de pregătit pentru azi … Florin – Cătălin! Păi cum ţi se zice ţie!?

– …

– Cum te strigă măi părinţii acasă?

– Vino-ncoa`! 😀

Toată clasă, adică doar noi am râs precum nişte isterici, profesorul n-a suportat să fie luat la mişto. Nu ştiu cât m-am priceput să povestesc, dar trebuia să fii acolo ca să-nţelegi! Aiurea că s-a supărat profesorul, doar aşa era strigat Petrică al nostru, acasă, de către părinţi!

Revenind la subtitrări şi la Petrică …

El stătea la casă şi într-o zi s-a pus să se uite la un film cu ta-su, Petrică ăla mare! Doar că înainte de a se apuca de văzut filmul luat de pe oDC, a zis să caute şi subtitrare potrivită lui, ca şi ta-su să înţeleagă acţiunea, nu doar să se uite la imagini!

A găsit una pe care a mai … cosmetizat-o! Şi începe filmul şi se uită ei doi ca nişte bărbaţi, când ce să zică un personaj:

– Petrică, mai bagă nişte lemne în foc că s-a răcit camera!

Petrică nu înţelegea ce se întâmplă, dar cum fi-su nu zicea nimic, s-a împăcat repede cu ideea că poate i s-a părut. Mai trec câteva minute când iar:

– Petrică, ce mai aştepţi? Bagă nişte lemne că mă ia frigu ….

După replica neobişnuită, dialogul dintre cele doi actori continuă în mod firesc! Ăsta fierbea în interior şi nu înţelegea cum şi de ce tocmai lui i se întâmplă toate astea …

A treia oară când i s-a întâmplat s-a luminat la faţa:

– Hai pune lemnele şi adu-mi şi un pahar de apă. Florin!

Acum, Petrică, nu ne-a zis dacă Petrică ăla mare a râs sau l-a şifonat puţin, dar modificările .srt`ului ne-au dat nouă idei infinite pentru tot felul de farse!

Să nu vă mire dacă şi veverita_bc a făcut asta, doar aşa s-ar explica multe din traducerile ce par cel puţin bizare!

3 thoughts on “Subtitrările lui Petrică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *