Vaccinul românesc anti-AH1N1

Două ştiri ş-o părere:

Serbia a anunţat oficial că a anulat contractul pentru vaccinurile contra virusului A H1N1, pe care îl avea cu producătorul elveţian Novartis, relatează cotidianul Blic.

Totul se întâmplă după ce, marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost acuzată de Consiliul Europei că ar fi declarat starea de pandemie de gripă porcină (A H1N1) la presiunea companiilor farmaceutice.

Serbia nu este singura ţară care ia măsuri în privinţa dozelor de vaccin comandate. Franţa şi Germania s-a alăturat altor state europene în vânzarea unei părţi din stocul de vaccinuri contra gripei porcine, după ce şi-au dat seama că au cumpărat prea multe.

România va trimite Republicii Moldova 350.000 doze de vaccin pentru prevenirea gripei A/H1N1.

 • Doar mie mi se pare că se întâmplă ceva? De ce ar cumpăra moldovenii de la noi un vaccin complet inutil?

Franţa, ca şi alte state europene, s-a trezit că a comandat prea multe vaccinuri contra gripei A H1N1. A cheltuit 869 milioane din care a cumpărat 94 milioane de doze, dar până acum doar circa cinci milioane de persoane au fost vaccinate, de la lansarea programului. Franţa mai are pe stoc 74 milioane de doze, după ce a mai donat alte 10 milioane către OMS şi încearcă acum să vândă din ele Egiptului, Mexicului şi Ucrainei.

Presupun că nişte sume de bani moldovene sunt spălate, plus că parandărătul la o aşa `afacere` sigur e mare!

6 thoughts on “Vaccinul românesc anti-AH1N1

 1. De ce zici complet inutile? Stii sigur ca este asa?
  Da, multe tari au comandat mai mult si s-au asteptat ca pandemia sa fie mai puternica.

  Daca OMS zicea in urma cu un an sa stam linistiti, da-o naiba de gripa ca nu este periculoasa, acum poate discutam ca OMS a tinut secret puterea virusului A H1N1.

  Impotriva A H1N1 s-au luat multe masuri, cele mai multe, acum suntem intr-o situatie fericita. Dar poate garanta cineva ca daca eram nepasatori, nu se faceau controale pe aeroporturi, nu se inchideau scolile cand apareau primele cazuri de gripa, etc, etc, tot intr-o astfel de situatie am fi fost astazi?

 2. Pai nu e ca si cum ar fi prima data!

  Am avut treaba cu vaca nebuna, dupa gripa aviara si acum gripa porcina! Mai multi au murit de inghet perioada asta decat de gripa porcina, deci ce sa mai cred!?

  Masuri luate? Glumesti!? Pai toti cunoscutii mei nu au luat nici o masura, ca de spalat pe maini oricum se spalau si uite-ne bine, sanatosi!

 3. Nu cumvă le dăm mocca? Cam aşa am impresia… Chiar şi între fraţi, nu dă bine să te duci în vizită cu mâna goală. Mai bine cu 350.000 de… ceva. Sună bine: 350.000 😉 😆

 4. Nimic nu-i moca in ziua de azi! De ce am da ceva ce ne-a costat niste bani pentru cercetare si fabricare? Pare Basescu darnic!? Probabil e si a dat si flota gratis! 😀

 5. Si ei cum isi spala obrazul? Intreb pentru ca doar 20% dintre moldovenii de peste Prut mai stiu romaneste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *