Acolo unde urci fericit şi cobori trist!

Când îi mai întrebam pe vecinii mei (puştanii de liceu) unde se duc sau unde a fost, toţi aşa-mi răspundeau: Acolo unde urci fericit şi cobori trist!

În primă fază a sunat la fel de ciudat pentru mine, cum sună şi pentru tine acum, dar cu un amendament: Dacă ai 17 – 18 ani, nu-ţi pierde vremea citind restul postării … tu deja ştii despre ce voi scrie şi nemaiavând bani să te duci iar acolo, te vei întrista aducându-ţi aminte! 😀

Revenind: Pe mine mă scotea din minţi faptul că nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce vorbesc, dar recunosc atât: Mi-a fost ruşine să-i întreb direct pentru simplul fapt că nu vroiam să par neumblat!

Azi, într-o discuţie cu o tânără domnişoară, am aflat despre ce loc e vorba! Cică la Pelican la etaj este un bar/o sală cu jocuri mecanice  sau cum se zicea pe vremea noastră -pipiuri*-.

Acum totul are logică … urci fericit şi plin de speranţe şi cobori trist şi lefter! Eu am vorbit cu nişte băieţi şi cică au înţeles esenţialul (că dacă procentul celor ce câştigă ar fi fost mai mare decât a celor ce pierd, localul ar fi dat faliment), dar cu toate astea se duc zilnic!

Interesant ar fi să ştiu cât au investit fiecare în aparatele de poker … să tot fie câte o masă şi 4 scaune de fiecare! 😀 Sau o fi mai mult, că dacă stau să mă gândesc … din ce în ce mai rar aud cum cineva a mai ridicat o piramidă şi a plecat cu 150 lei de acolo …

*pipiuri – pentru că atunci când apeşi pe butoanele aparatului de poker face un zgomot … ca un „piu”, iar cum jocul cere să apeşi în repetate rânduri pe butoane … de aici şi denumirea. Totuşi, azi, este preferată cea de „păcănele”!

4 thoughts on “Acolo unde urci fericit şi cobori trist!

  1. Mda, am avut şi eu un prieten care era obsedat de jocurile mecanice. Când îl căutai, el era acolo. Avea zile când pierdea mulţi bani, dar şi zile în care câştiga foarte mulţi bani.

  2. Aparatele alea se pot seta. La o mie de lei bagati setezi cati sa dea inapoi si cum sa-i dea, in castiguri mari si rare si sau mici si dese, ori o combinatie intre ele. Aveam un vecin la tara care, in urma cu mai bine de 10 ani, era distribuitor de astfel de aparate. Pana la urma a trebuit sa renunte, patronii tigani voiau un profit mai mare decat era legal si el nu putea sa impace si capra si varza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *