Circuitul banilor în natură!

E o doar o iluzie personală? Vorbesc despre faptul că atunci când dai bani din toată inima, ei se vor întoarce, de cele mai multe ori, înzecit!

Nu este vorba de cămătărie sau împrumut, ba chiar deloc, doar am zis că e o condiţie: din toată inima! Ori de câte ori ai fost darnic cu aproapele tău, care aproapele este orice om, nu doar prietenii şi rudele apropiate, ai fost răsplătit pentru binele ce l-ai săvârşit … dacă nu tot timpu`, sigur de cele mai multe ori!

Refuz să cred că doar mie mi se întâmplă!

Şi o chestie: Sunt conştient că sunt atâţia oameni buni care sunt amărâţi, asta deşi fac bine, şi destui oameni ticăloşi care fac rău şi totuşi o duc bine … unde-i dreptatea întrebi?

Păi … răspunsul creştinesc îl ştii, dar nu-ţi place. De ce să vreau eu bucurie veşnică? Normal că o vreau pe cea imediată şi materială, ce-mi pasă mie de sufletul nemuritor şi cum va petrece el eternitatea, când trupul muritor şi limitat vrea de toate, orice?

Iar răspunsul logic e aşa: Există un Creator, trebuie să existe că altfel nimic nu are logică! Eu îi spun într-ul fel, dar sunt oameni care-i spun şi altfel … dacă El există şi ştiu că da, e normal să nu fiu răsplătit imediat ce fac o faptă bună. Că dacă ar fi aşa, El n-ar mai fi o fiinţa spirituală supremă, deci superioară nouă, ci ar fi subordonat mie, omului …

Uite am făcut bine, răsplăteşte-ma! Tu faci ce zic eu şi nu te poţi împotrivi … Dumnezeule!

Da, e la fel şi cu răul comis! Are încrede că mă voi întoarce pe calea bună şi potrivită mie, d-asta nu m-a pedepsit când am greşit. M-a dojenit uneori şi am înţeles ceva, dar nu pot zice ce, că e doar pentru mine!

Lume, fii bună şi să vezi atunci câte lucruri bune primeşti … şi acum şi peste o secundă*!

*Că o mie de ani înaintea ochilor Tăi sunt ca ziua de ieri, care a trecut şi ca straja nopţii. Nimicnicie vor fi anii lor; dimineaţa ca iarba va trece. Dimineaţa va înflori şi va trece, seara va cădea, se va întări şi se va usca. Anii noştri s-au socotit ca pânza unui păianjen; zilele anilor noştri sunt şaptezeci de ani; Iar de vor fi în putere optzeci de ani şi ce este mai mult decât aceştia osteneală şi durere; Că trece viaţa noastră şi ne vom duce. Învaţă-ne să socotim bine zilele noastre, ca să ne îndreptăm inimile spre înţelepciune. Psalmul 89, versetul 4 – 14

4 thoughts on “Circuitul banilor în natură!

  1. Şi eu cred că roata se întoarce mereu. Dacă ai făcut un bine sau un rău, totul se va întoarce la tine înzecit. Ai dreptate.

  2. Big fleoşc 🙂

    Realitatea este că banii daţi sunt buni daţi, şansele de a-i revedea sunt la fel de aleatorii ca cele de a ieşi o anumită faţă când arunci zarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *