Ce este un american?

Conduce, de obicei, o maşină germană făcută cu oţel suedez şi tapiţată cu piele din Argentina, pe care o alimentează cu benzină din Arabia Saudită transportată cu un vas liberian. După ce cumpără de la un magazin auto două cauciucuri franţuzeşti făcute din cauciuc natural din Sri Lanka, se îndreaptă spre casă, unde îşi aruncă geanta diplomat marocană, îşi pune în cuier pardesiul scoţian, îşi scoate pantofii italieni, cămaşa făcută din bumbac egiptean şi îşi ia halatul făcut în Hong Kong, care se asortează cu papucii de casă făcuţi în Taiwan. „Mă simt mult mai confortabil acum”, îşi zice el, în timp ce-şi toarnă o ceaşcă de cafea braziliană într-o cană englezească, pe care o aşează cu grijă pe faţa de masă făcută în Irlanda, ce se potriveşte de minune cu masa daneză finisată cu lac din India. Ia apoi un pix chinezesc şi pe o hârtie de bună calitate făcută în Finlanda, scrie o scrisoare congresmanului său, cerându-i explicaţii de ce balanţa comercială a Satelor Unite este atât de dezechilibrată anul acesta.

9 thoughts on “Ce este un american?

 1. Schimba american cu roman si vei avea un articol mai credibil.
  Or fi americanii mari consumatori, dar sunt si cea mai puternica economie a lumii. Adica mai si produc. Plus ca masinile germane nu stau chiar asa bine in SUA, mult mai bine stau cele Japoneze.

 2. …sau poate americanul chiar este un pic din toate astea…. Nu a fost și este America tărâmul tuturor posibilităților?

 3. @ Dan: La noi nu merge povestea pentru ca nimeni nu se intereseaza de soarta tarii. Cine ii trimite cui scrisoare? 😀

  @ cristian: inca este, dar pentru cata vreme!?

 4. Ai uitat că bagă pe gât hamburger pur american … (sau mă rog, făcut din vacă mexicană) Şi se uită la ştirile lor îndobitocitoare în care află că sunt terorişti şi că trebuie să contribuie la un alt război inventat şi neplauzibil.

  Manipulare în masă şi hamburgerul e specific american…

 5. si agata o tarfa din Europe de Est ajunsa in State prin Canada. americnau e victima globalizarii :))). romanu e doar prost si, evident fudul, si n-are cui scrie.

 6. Atâta timp cât își/i se va permite să mențină pacea și bunăstarea altora ( cine împarte-și face parte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *