Şotron cu Băsescu pe cripta familiei!

Deci noul partid de stânga clocit la Cotroceni ar urma să-i aibă în frunte pe Şerban Mihăilescu (aka Micky Şpagă), Culiţă Tărâţă, latifundiarul din Insula Mare a Brăilei, Gabriel Oprea, generalul politruc, numit şi „ploaie de stele”, Eugen Nicolicea , altă panaramă a politicianismului autohton. Iar fruntea frunţilor, Cristian Diaconescu, un om pe care l-ai vedea mai degrabă şef de gară decât la masă cu personaje din categoria celor de mai sus punând la cale ideologia şi strategia unui partid.

E atât de hazlie, ca să nu zic ridicolă această poveste încât dacă n-ar fi aproape adevărată (vedem zilele următoare) ai zice că e un banc născocit la beţie. Dar tocmai această aparenţă de glumă proastă e ceea ce-l face atât de realist, pentru că vorbim totuşi de politica românească.

Ce ar urma să facă Traian Băsescu cu o asemenea falangă de pripas, e uşor de intuit. Subţiază rândurile opoziţiei şi-i oferă lui Emil Boc stabilitatea în funcţie la Palatul Victoria, scăpându-l eventual de UDMR cu care e infinit mai greu de negociat decât cu o mână de fugari fără viitor politic.

E problema lui Traian Băsescu şi a PD-L cum înţeleg să-ţi asigure o majoritate în Parlament, dar măcar pe termen mediu şi lung e şi problema noastră, a celorlalţi. În criza cu care se confruntă România are nevoie mai mult ca oricând în aceeaşi măsură de o guvernare şi de o opoziţie solide şi responsabile. Un echilibru sănătos între cele două componente ale unei democraţii e o garanţie că greşelile fatale în gestiunea ţării sunt evitabile.

Criza înseamnă incertitudine majoră iar specificul celei în care ne aflăm e că ne lipsesc şi soluţiile ferme. Şi tocmai aceasta e raţiunea ultimă a unei democraţii, aceea de a asigura prin echilibrul puterilor minimizarea erorilor. Perioadele de stabilitate şi prosperitate permit şi greşeli majore pentru că există mereu rezerve de timp, de resurse, de energie pentru a le îndrepta la un moment dat. În perioade de criză, şi erorile mici pot produce catastrofe. Noi ne aflăm într-o asemenea situaţie iar un şef de stat responsabil n-ar trebui să se joace cu focul experimentând, pentru că îi uşor s-o facă acum, formule de destructurare şi rearanjare a scenei politice. Şi cu cine? Cu rebuturi de prin alte partid? Ce guvernare de criză e aia în care-ţi cârpeşti mereu majoritatea parlamentară cu petice deja uzate? E ca şi cum ai juca şotron pe cripta familiei.

sursa: antena3.ro

6 thoughts on “Şotron cu Băsescu pe cripta familiei!

  1. Raţiunea ultimă a unei democraţii esă vin eu la putere, sub formă de Dictator Absolut! 😀 (Nu vă faceţi iluzii, altă cale nu există! 😆 )

  2. Partea misto e ca noul partid de stanga care arata ca naiba, e format din tot ce a avut PSD-ul mai bun :))) Iti dai seama ce a ramas acum in PSD?

    Dpmdv distrugerea PSD-ului merita orice sacrificiu, pacat ca PNL-ul nu stie sa profite si-si joaca toate cartile pe mana lu’ Crin, Orban si Norica Nicolai.

  3. @ realbadpisy: Ca parca in Romania o fi mai bine!

    @ petrică: Nu stiu daca ar fi bine, tu esti un tiran! 😛

    @ Dan: Pai e nevoie si de niste oameni de stiu carte pentru a conduce tara asta, d-asta sunt curtati astia din PSD de catre Basescu! Nu vezi ca ai lui sunt doar vedete de tv si oameni de afaceri prosperi!? Ei stiu pentru ei sa faca bani, dar cand e vorba de aministratie se roaga la Dumnezeu sa iasa tara din criza, altfel …

  4. Ionuţ, eu mă simt mai degrabă „despot luminat”, dar merge şi „tiran luminat” dacă altfel nu se poate. Şi nu se poate! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *