Studiu cu albii din SUA

Cercetătorii americani arată că 48% din copiii născuţi în 2008 au fost din rândul minorităţilor, dar acest an ar putea fi cel în care se inversează rolurile.

Cum minorităţile deja reprezintă aproape jumătate din copiii născuţi în SUA, aceasta este parte a unei tendinţe istorice ce ar putea crea noua majoritate în următorii 40 de ani.

Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca în acest an copiii născuţi în familii ale minorităţilor să fie mai numeroşi decât cei în familii de albi. Numărul creşte deoarece imigraţia a crescut numărul de femei hispanice aflate în floarea vârstei.

„Proiecţiile arată că American ar putea deveni un stat cu o mininoritate majoritară spre jumătate secolului,” arăta Kenneth Johnson, sociolog la University of New Hampshire .

Johnson a explicat că există acum mai multe femei hispanice aflate la vârsta procreării care au tendinţa să aibă mai mulţi copii decât femeile altor rase. Mai multe femei albe aşteaptă până la vârste mai înaintate să aibă copii.

Stai aşa, că nu-i aşa! Albii au fost la rândul lor minoritari cândva şi nu sunt populaţia nativă, deci nu le plâng de milă. Era cu adevărat o ştire dacă indienii redeveneau majoritari şi nu mai erau ţinuţi în ţarcuri!

4 thoughts on “Studiu cu albii din SUA

  1. Bre, stii de ce cred eu ca americanii negrii au dat dovada de spor in nasteri ale copiilor? Pentru ca au presedinte negru, iar asta i-a motivat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *