Rusia construieşte un centru ortodox lângă Turnul Eiffel

Rusia a învins Canada şi Arabia Saudită în cadrul unei licitaţii pentru un teren în centrul Parisului şi va construi un centru spiritual şi cultural pe malul Senei, lângă Turnul Eiffel .

Ministerul francez al Bugetului arăta într-un comunicat că Rusia oferit cel mai mare preţ pentru teren, dar nu a precizat suma. Lotul de pe Branly este acum ocupat de serviciul meteorologic naţional francez, Meteo France, care va fi mutat în 2011.

Potrivit revistei ruseşti Newsweek, Canada dorea terenul pentru o nouă ambasadă, în timp ce Arabia Saudită dorea să construiască o clădire diplomatică şi o moschee, destinată doar cetăţenilor saudiţi.

Rusia ar dori să construiască o biserică ortodoxă şi să relocheze o şcoală a bisericii aflată momentan la perfieria Parisului. Revista citează experţi care arată că preţul mediu în zonă este de 7.000 de euro, ceea ce înseamnă că Rusia este posibil să fi licitat 50 de milioane de euro sau chiar mai mult.

Achiziţia terenului este a doua mare investiţie în Franţa a Bisericii Ortodoxe Rusie, după ce un tribunal a decis în ianuarie că Rusia este proprietarul de drept al Catedralei Ortodoxe Sf. Nicolae din Nice.

Biserica, ce a aparţinut iniţial Ţarului Nicolai II, a fost oferită arhiepiscopiei St. Petersburg pentru 99 de ani, ce au expirat la 31 decembrie 2007.

În 2007, regiunea Cote d’Azur, ce include şi Nice, a declarat conţinutul bisericii ca fiind patrimoniu naţional francez.

Russian Orthodox Church Paris Biserica Ortodoxa Rusa Paris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *