Cele mai vândute branduri din România!

Opt mărci locale şi 12 branduri de talie internaţională învârt anual 2,1 miliarde de euro, adică aproximativ 10% din vânzările totale de bunuri de larg consum realizate în România, arată topul celor mai mari 20 de branduri din FMCG realizat de Ziarul Financiar pe baza datelor de la companii.

În clasament intră doar patru companii cu capital românesc, în condiţiile în care pieţele cele mai mari dintre cele analizate – ţigaretele, berea şi sucurile – sunt dominate de mulţi ani de multinaţionale.

Recordul de vânzări este deţinut de Kent, care realizează afaceri estimate de ZF la jumătate de miliard de euro, circa un sfert din piaţa locală a ţigaretelor.

Pe ultimele locuri în clasamentul ZF al brandurilor se află guma de mestecat Orbit (Wrigley), brânzeturile Hochland şi scutecele Pampers, care generează fiecare un business anual estimat în jurul a 40 mil. euro.

Într-o evaluare financiară a valorii unui brand, un element foarte important este capacitatea acestuia de a genera vânzări în viitor. De asemenea, cifra absolută a vânzărilor trebuie ponderată cu forţa brandului respectiv şi cu măsura influenţei brandului pe piaţa pe care activează. Mihai Bogdan, CFO şi Partener al Brandient.

5 thoughts on “Cele mai vândute branduri din România!

  1. Pai sunt firme de fac bunuri de larg consum … haleala si bautura, in general … nu cred ca e cineva care sa manance razele electro-magnetice ce sunt radiate de antele GSM! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *