Profesorii vor şi grevă şi banii pentru Bac!

Elevii de clasa a XII-a vor susţine, astăzi, proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină a Bacalaureatului, în timp ce mare parte dintre colegii lor de la clasele mai mici se vor bucura de o zi de vacanţă. Asta, pentru că majoritatea dascălilor intră în grevă generală pe termen nelimitat, urmând ca aceia care au acceptat, totuşi, să intre la examen pentru a supraveghea elevii să li se alăture de mâine.

E drept că o parte dintre inspectori au fost nevoiţi să-i înlocuiască pe dascălii de specialitate chiar şi cu angajaţi din rândul personalului auxiliar – bibliotecari sau laboranţi – pentru ca Bacul să nu fie afectat.

Au fost însă doar câteva situaţii de acest gen, deoarece mare parte dintre profesorii de limbi străine au acceptat să participe la examen şi să-şi amâne cu o zi participarea la grevă.

Motivul: reprezentanţii Ministerului Educaţiei le-au promis sume cuprinse între 275 şi 600 de lei pentru a intra în sălile de examen, deşi supraveghetorii de la probele anterioare – cea de competenţe lingvistice în limba română şi cea de competenţe digitale – nu au primit niciun leu.

10 thoughts on “Profesorii vor şi grevă şi banii pentru Bac!

  1. Cine are timp de festivitati? N-am prea inteles cui si ce reprosezi in finalul commentului, dar iti pot zice atat: BAC`ul se pregateste in 4 ani, nu in ultima luna sau doua saptamani in plus timp de pregatire! 😉

  2. problema trebuia sa se puna altfel: te-ai dat cu pixu pe lista de profesor participator la bac? atunci participa frate. nu iti respecti un angajament? penalizari sau desfacerea contractului de munca. asa cum ar trebui sa fie oriunde. daca doua firme nu isi respecta angajamentele, se ajunge in instanta. aici de ce nu s-ar aplica?

    cum a declarat o vaca lider de sindicat, ca profesorii nu au obligatia de a asigura un procent din activitatile pentru care au pregatire si contract de munca. sa mori tu mai vaca! obligatii nu ai, numai drepturi?

  3. Dar in cazuri de forta majora, asa cum e articolul ala din constitutie care taie 25% din salarii, poti sa tragi si chiulu de la bac! 😀

  4. Scumpa domnisoara, esti prima care se plange ca pierde o noapte cu banchetul. Jur ca n-am mai auzit pe nimeni!

    Sigur stii cum e cu BAC`ul si nu ai nevoie de sfaturi? N-as zice … 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *