Sfântul Mugur şi popii!

Mugur Isărescu provine dintr-o familie de învăţători şi preoţi şi e rudă cu un fost patriarh al României. De-a lungul mandatului său de guvernator BNR, Mugur a cultivat o relaţie specială cu Biserica. Părinţii lui au fost apropiaţii lui Gherasim Cristea, arhiepiscopul Rîmnicului. BNR este principalul sponsor al arhiepiscopiei, ca de altfel al întregii Biserici Ortodoxe Române (BOR).

Casa din Bistriţa Vîlcii, ce a aparţinut episcopului interbelic Vartolomeu Stănescu, a fost restaurată prin mijlocirea şi semnătura lui Isărescu, cu fonduri BNR. Majoritatea cărţilor publicate de vlădica Gherasim au fost sponsorizate de BNR, prin intermediul lui Isărescu. De altfel, la solicitarea lui Gherasim, BNR a emis, în anul 2003, cu ocazia împlinirii a 500 de ani de atestare documentară a episcopiei Rîmnicului, o monedă aniversară.

Ani la rând, în bugetul arhiepiscopiei Rîmnicului au intrat, sub formă de donaţii din partea BNR, nu mai puţin de 15 miliarde de lei. Purcoiul a fost folosit la renovarea locaşurilor de cult, dar şi la construirea aşa-ziselor hoteluri pentru turism ecumenic, de fapt nişte case de protocol menite refacerii fizice a înaltelor feţe bisericeşti. Uneori, banii s-au rătăcit pe cărări necunoscute şi au nimerit în buzunare străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *